Поділитись:

Волинські громади вразили і перемогли у конкурсі кращих проектів

Четвер, 18 липня 2019, 13:02
Волинські громади вразили і перемогли у конкурсі кращих проектів

Три громади Волинської області перемогли в конкурсі культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження».

Це щорічний конкурс, який дає можливість громади отримати кошти з державного бюджету на реалізацію власного культурно-мистецького проекту, – інформують у Волинського регіональному відділенні Асоціації міст України. 

Загальний бюджет конкурсу в 2019 році становить 50 мільйонів гривень, що дозволить реалізувати близько 100 культурно-мистецьких подій у невеликих містах.

Цьогорічний перелік проектів-переможців затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України.Так, перемогу у конкурсі цьогоріч здобули і волинські громади:

  • Устилузька міська територіальна громада з проектом «Дитячий музичний фестиваль Устилуг-Стравінський-ФЕСТ»;
  • Володимир-Волинська міська рада з проектум «Князівський шлях до трону»;
  • Боратинська сільська ОТГ із проектом «Фестиваль українського духу «Бандерштат-2019».

Прикменно, що Володимир-Волинська міська рада і торік брала участь у конкурсі з проектом «Данилове весілля» та стала фіналістом, але, на жаль, тоді перемогти не вдалося, втім поталанило із другої спроби.

Нагадаємо, що Асоціація міст України, як представник інтересів громад, була серед ініціаторів конкурсу «Малі міста – великі враження», а Виконавий директор АМУ Олександр Слобожан увійшов до його експертної ради.

Після офіційного оголошення переможців розпочнеться реалізація проектів, що мають завершитися до 20 листопада 2019-го.

Як відомо, цьогорічний конкурс проходить під гаслом «Дивись, Україно!». Загалом на нього подали 181 заявку. Експертний відбір проходив у два етапи: спершу відібрали цікаві проекти за змістовою частиною, а згодом – відбувся захисти проектів у Міністерстві культури, де заявники засвідчували фінансову спроможність виконати проект.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив малим містам на Волині майже 36 мільйонів гривень

Надрукувати
мітки:
коментарів