Поділитись:

Туалети та душові у кожній лікарняній палаті стануть обов'язковими

Четвер, 18 липня 2019, 09:11

фото ілюстративне

У проєкт нових державних будівельних норм щодо закладів охорони здоров’я пропонується внести низку важливих змін для підвищення комфорту пацієнтів у лікарняних палатах, зокрема забезпеченості їх належною кількістю сучасних санітарних кімнат – туалетів та душових.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

“Жахливого сіро-зелено-синього кольору стіни, туалетні кімнати у коридорі на все відділення, зазвичай в незадовільному стані – така, на жаль, досі реальність багатьох українських лікарень. Звичайно, що в таких умовах краще не одужуватиметься... Тому ми вирішили повністю оновити застарілі норми щодо проєктування закладів охорони здоров’я, і одне з важливих питань – забезпеченість лікарняних палат туалетами та душовими. Пропозиція наразі така – щоб туалет і душова були в кожній палаті. У деяких звичайних лікарнях і в більшості приватних є такі палати. Ми ж хочемо зробити цю норму обов’язковою для всіх”, – сказав він.

Лев Парцхаладзе підкреслив, що важливо, щоб нові туалети та душові кімнати були доступними для маломобільних груп населення – людей з інвалідністю, пацієнтів з післяопераційним станом здоров’я, вагітних жінок тощо.

“Всі вимоги щодо того, як треба правильно влаштовувати санітарні і душові кімнати із забезпеченням безперешкодного доступу, містяться у чинних ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”, – додав заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів