Поділитись:

Вакарчук пропонує зменшити кількість вишів в Україні

Середа, 17 липня 2019, 14:50
Вакарчук пропонує зменшити кількість вишів в Україні

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук вважає, що в Україні варто зменшити кількість вищих навчальних закладів з одночасним підвищенням якості освіти.

Про це він заявив в інтерв’ю Громадському. 

«Сьогодні неефективно використовується величезна кількість грошей з бюджету, які йдуть на освіту. Чому? Є декілька пунктів. Перше – нащо нам 300 вишів? Це бездумна трата грошей. Більшість з цих університетів є профанацією і вони не відповідають викликам часу і насправді є тими установами, які просто доять наш бюджет. Замість цього потрібні 30 університетів, які давали б якісну освіту, і держзамовлення на ті чи інші спеціальності. Відповідно, фінансування для цього визначалося би не з точки зору того, хто яку заявку дав і які ректори як домовилися з університетами, а, наприклад, чіткими і незалежними критеріями – індексом цитування твоїх вчених», – сказав лідер «Голосу».

Зі слів Вакарчука, наразі не варто думати, якою має бути вища освіта: платною чи безкоштовною.

«Я думаю, що на цьому етапі добре, що існує будь-яка можливість, тому що є діти в бідних сім'ях, які просто фізично не можуть собі дозволити навчатися в університетах за гроші, є талановиті люди, яким держава може допомогти», – наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів