Поділитись:

Рекордсмен в Україні: митний пост "Луцьк" оформив 19 тисяч "євроблях" (відео)

Середа, 17 липня 2019, 06:45
Рекордсмен в Україні: митний пост

Волинська митниця щомісяця заробляє понад 1 мільярд гривень, загалом за перше півріччя 2019 року вдалося отримати 7 мільярдів. Про це на першій публічній нараді розповіли керівники пунктів пропуску своєму новому очільнику Андрію Войцещуку, йдеться в сюжеті СфераТВ.

Керівники усіх митних постів Волині разом із новопризначеним в.о. начальника митниці Андрієм Войцещуком провели першу публічну нараду. Підбивали підсумки роботи за перше півріччя 2019 року, власне, ще за період роботи попередніх керівників установи Віктора Кривіцького та Євгена Шелігацького. Спочатку про порушення: за цей період припинили 45 спроб незаконного перевезення тютюну, 23 спроби – продовольчих товарів, 19 спроб перевезення валюти, навіть йшлося про зброю та культурні цінності. Загальна сума виявленої контрабанди – понад 52 мільйони гривень. Також припинили три незаконні спроби перевезти бурштин. Митники кажуть, що ретельно перевіряють, чи перевозять напівкоштовне каміння у машинах.

Щомісяця Волинська митниця заробляє понад 1 мільярд гривень, загалом за перше півріччя 2019 року вдалося отримати 7 мільярдів. Найбільшим митним постом на Західній Україні і, відповідно, найприбутковішим, є "Ягодин". За добу там проходить 3 тисячі людей, проїздить півтори тисячі автомобілів, 300 вантажівок та понад 70 автобусів. Та це не єдиний митний пост Волині, що є рекордсменом. Митниця "Луцьк" заробила за це півріччя на один мільярд більше, ніж за цей період минулого року, – усе через закон про "євробляхи".

"Митним постом "Луцьк" на всій території України оформлено більше 19 тисяч "євроблях", це найбільше серед усіх підрозділів України", – розповідає начальниця митного поста "Луцьк" Інна Нінічук.

На пунктах пропуску люди здебільшого скаржаться на черги. Тільки 156 скарг надійшло на тривале оформлення вантажів та пропуск автівок на "Ягодині". З цим, традиційно кажуть митники, будуть боротися, аби час перебування на кордоні звести до мінімуму. Також новий очільник Волинської митниці каже, що потрібно активніше співпрацювати з громадами поблизу кордону і разом дбати про порядок, бо в порівнянні з територіями Польщі та Білорусі українська сторона виглядає захаращеною.

Також Андрій Войцещук вимагає, аби кожен начальник митного посту написав, що потрібно змінити на підзвітній їм митниці, щоб якомога швидше вирішити усі поточні проблеми.

Після наради разом із журналістами засідання продовжили у закритому режимі. Там мали б ввести нового керівника в усі нюанси роботи митниці на Волині та обговорити перші тижні спільної праці. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Волинська митниця відкрита для співпраці з бізнесом, який чесно платить податки", – Андрій Войцещук

Надрукувати
мітки:
коментарів