Поділитись:

"Волинська митниця відкрита для співпраці з бізнесом, який чесно платить податки", – Андрій Войцещук

Вівторок, 16 липня 2019, 19:41

У стінах адміністративного приміщення Волинської митниці ДФС підбили підсумки роботи установи у І півріччі 2019 року за основними напрямками діяльності. Про це інформує прес-служба відомства.

Нараду проводив в.о. начальника митниці Андрій Войцещук. В обговоренні взяв участь в.о. голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук.

Начальники усіх 7-ми митних постів, що дислокуються в регіоні, звітували про ріст обсягів зовнішньо-економічних операцій у зоні діяльності митниці, заходи щодо прискорення та автоматизації митних формальностей, виконання показників доходів державного бюджету та сервісні новації на підтримку прозорого бізнесу.

Тому, за узгодженою пропозицією президії, хід наради змістився від фіксації позитивної динаміки до обговорення проблемних моментів у роботі митниці для пошуку шляхів їх вирішення. У цьому контексті разючою виявилася відмінність між митними постами, розташованими у Волинській області, на українсько-польському та українсько-білоруському кордонах.

Якщо митний пост Ягодин планує ввести в експлуатацію уже другий, стаціонарний скануючий комплекс, то на митному посту Піща до цього часу працюють у тимчасових вагончиках, обігріваючись «буржуйками» і мріючи про стабільне електропостачання. Якщо пункт пропуску Ізов, який обслуговує до 90 відсотків залізничних вантажних перевезень у Польщу, перебуває у стадії широкомасштабної реконструкції коштом «Укрзалізниці», то на збудованому у 1993 році за тимчасовою схемою митному посту Дольськ до цього часу ще погоджують відведення земельної ділянки для капітального будівництва (оскільки пункт пропуску розташований у заповідній території).

Розбудова, розвиток цих територій – завдання, яке потребує об’єднання зусиль органів державної влади та місцевого самоврядування. На нараді також були присутні керівники Рівненської та Вишнівської об’єднаних територіальних громад, межі яких визначені поряд з лінією державного кордону у Любомльському районі. Вони теж висловили готовність співпрацювати заради порядку та належного санітарно-гігієнічного стану, привабливого естетичного вигляду пунктів пропуску.

Підсумовуючи, учасники наради домовились про координацію зусиль задля підвищення сервісної складової у роботі митниці: прискорення потоку транспортних засобів, вантажів чесних суб’єктів ЗЕД і звісно, туристів, для яких перетин лінії державного кордону України повинен стати по-європейськи комфортним.

У контексті протидії порушенням митних правил, Андрій Войцещук вимагає від очолюваного ним колективу жорстких санкцій щодо бізнес-ділків та митників, які їх покривають. Водночас націлює на прозору, ефективну та швидку комунікацію із тими, хто чесно платить податки.

Довідково: за підсумками І півріччя 2019 року Волинською митницею ДФС доведені індикативні показники виконано на 120 відсотків, перевиконання складає 1,2 млрд грн. Загалом робота волинських митників у цьому періоді оцінюється у понад 7 млрд грн. доходів державного бюджету. Середньоденний показник надходжень у січні-червні 2019 року становить 58,6 млн грн, що в 1,6 рази більше, ніж в аналогічному періоді 2018 року. Середній час оформлення однієї митної декларації в цілому по митниці за січень – червень 2019 року становив 3 год. 8 хв. Крім того , через пункти пропуску для автомобільного сполучення, що розташовані в зоні діяльності Волинської митниці ДФС, пропущено 602 717 транспортних засобів, які слідували по смугах руху «зелений коридор». Середній час оформлення таких ТЗ – 57 сек, що в цілому свідчить про високу оперативність роботи митників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця щомісяця приносить держбюджету понад мільярд гривень

Надрукувати
мітки:
коментарів