Поділитись:

"Молодь має пищати", – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

Середа, 17 липня 2019, 20:00
«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

Івент-агенція Tikhonov сoncert and event agency – це вже бренд, про який знають не лише в Західній Україні, а й на усій території країни. Команда любить тішити  міста масштабними концертами відомих співаків та колективів. Так, завдяки цій агенції Луцьк нещодавно відвідали Сергій Міхалок і гурт ЛЯПІС 98, «Время и Стекло» та Олег Винник.

«Конкурент» поспілкувався із засновником агенції Євгеном Тихоновим та довідався, чий концерт буде наступним у місті, які райдери в українських зірок, чи трапляються екстрені ситуації у роботі організатора та які відгуки про наше місто залишають зірки після концертів.

– Що найскладніше в роботі організатора заходів?

– Гроші заробляти. І вгадати з ціною та артистом. Ще буває складно розуміти: «піде» воно чи ні. Для мене вже не дуже важко це все. Адже вже цими питаннями займаюся з чисто фінансової точки зору – затвердити бюджет і почати щось робити. Я вже вмикаюся, коли бачу, що ми щось не витягуємо, а загалом цим займається менеджмент.

Насправді найважче – вгадати з ціною, артистом і порою року. Липень і серпень – це "мертві" місяці, а напів мертвий місяць червень. А ще бувають "п’яні" місяці – взимку. У січні взагалі немає ніяких подій. Ніхто нічого не робить, нікуди не ходить, всі витрачають гроші на Різдво і Новий рік. У нас із 12 місяців тільки 8 робочих.

«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

– Робота з якою зіркою вам запам’яталася найбільше?

– Виділити когось одного я не можу. Олег Винник – на своєму рівні, адекватні запити і в побутовому райдері, і в технічному. Із гуртом Mozgi все дуже просто. Я вперше працював з Потапом і думав, що все буде не так. Адекватний і менеджмент, і сам артист. Найприємнішим було те, що навіть коли я розмовляв з ним російською мовою, він говорив українською. Це максимально приємно. У розрізі міста Ковеля ми розмовляли про те, що, можливо, варто приїхати і в Луцьк на День молоді чи інше свято. На це Потап сказав, що на касові концерти він приїде без проблем, а на День міста чи інше свято приїде з великим задоволенням, але тільки якщо міська рада ухвалить рішення, що вона не проти, щоб приїхав Потап. Він сказав: «Я пам’ятаю, що депутати написали колись. Це було дуже неприємно».

Із Лободою доволі важко працювати. Намагався сьогодні (запис інтерв'ю відбувався 9 липня,  К.) поговорити з Монатиком, щоб домовитися про зустріч стосовно кількох івентів на Західній Україні, зокрема в Луцьку. Я на 90 % думаю, що все вийде, окрім Луцька.

– Чому окрім Луцька?

– Я не можу стверджувати, що це правда, але, почувши у цій сфері чутки, відповім. Колись була історія із Монатиком, де його "хаяли" за якусь рекламу "Мегафону" чи іншу. І всі області: Волинська, Рівненська, які найближчі до нього і мали б підтримати, то найбільше облили лайном. У рідному місті хлопця найбільше облили лайном! Усі мали б гордитися, не виправдовувати, але хоча б зайняти нейтралітет, але наші "диванні воїни" і преса облили його максимально лайном. Тому для нього це "галочка", і він не приїде. А друге, що я чув, це те, що на найперший його концерт у Луцьку в "Опері" (це було давно, він тільки пробивався), то прийшло менше 40 % людей. А решта – це ті, хто просили безкоштовні квитки.

Є така історія, що в своїх містах такі артисти погоджуються виступати рідко. Ми за будь-які гроші готові його привезти, але поки важко дається вийти з ним на зв'язок, нас через раз ігнорують.

«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

– Яку зірку мрієте привезти до Луцька?

– Макс Корж нам відмовив. Jah Khalib сказав, що не знає таке місто. Але не «так», і не «ні», ще йдуть переговори. HammAli & Navai погодили Луцьк. Зараз ми чекаємо дату. Тима Белорусских вже погодив нам дату щодо Луцька, він приїде. Ще з кимось говорили, але зараз не пам’ятаю.

Щодо цих артистів, то молодь має пищати. Ще хочеться привезти MiyaGi & Эндшпиль, але через те, що вони росіяни, то буде тяжко.

– Чий райдер було надзвичайно складно виконати?

– От гурту "Время и Стекло" ми недавно виконували райдер. Там було багато всього. Він був не тяжким, а клопітким. Треба були 100-відсотково махрові шкарпетки. Так було і для Потапа. Ми обшукали все місто, щоб знайти високі шкарпетки, майже гетри. Я хвилювався, що не сподобаються, але сказали, що вони взагалі були класні. У гурту "Время и Стекло" у райдері є труси і шкарпетки чоловічі та жіночі. Але це для балету. Я так розумію, що балет перед виступом одягає все нове, а після виступу викидає. Є "Ентеросгель". Молодці, що думають про своє здоров’я. Я вперше стикався у райдерах із гарячими закусками, крокетами, сендвічами. Добре, що був фуд-трак "Забіяка", з яким ми домовилися, і вони все приготували.  Щодо холодних закусок – це, як правило, м’ясна, сирна, рибна, овочева та фруктова нарізка.

У райдері Тіни Кароль написано, що не має бути ніяких килимових покриттів у номері. Алергія в людини. Побачимо, що в райдері в Ольги Полякової. Я думаю, що вона доволі адекватна.

«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

– Нещодавно на іподромі виступав Олег Винник. Тоді у переддень концерту випав дощ і для зручності глядачів територію засипали піском та сіном. Які ще дивні чи екстрені дії доводилося виконувати перед концертами?

– Ні для кого не секрет, що у "Время и Стекло", Олега Винника, "Океану Ельзи" і "Кварталу-95" – концерти на іподромі. А там немає доступної електрики. Відповідно, ми беремо генератор і платимо за його використання. А найдорожче, що є у ньому, це заправка. Генератор за годину бере 26 літрів дизельного пального. Година приблизно коштує 650 гривень. Перед концертом "Время и Стекло" ми заправили його на 9 годин (для розігріву, саундчеку, концерту та ін). І от в 7:30 мені подзвонили і сказали, що за пів години вимкнеться генератор, бо ми перелімітили. Тож екстрено виїхала людина із 5-літровими каністрами за дизпаливом. Там в будь-який момент могла вимкнутися вся сцена, але ми встигли.

– Завдяки вашій івент-агенції Луцьк відвідали багато зірок. Які відгуки від них чули про місто? Чи подобається їм публіка?

– Переважно всі тут проїздом, але негативу я ніколи не чув. Зазвичай говорять, що в нас гарне європейське місто. Я думаю, що люди погано і не сказали б. Або говорять хороше, або нічого не кажуть.

«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

– На деяких концертах, які ви організовували, доставляли стільці, які не передбачені у залі. Із чим це пов’язано?

– Ой, це з жадібністю нашою пов’язано (сміється, – К). Насправді інколи це можуть бути адміністративні помилки, інколи атовці просять квитки, інколи розуміємо, що не встигнемо зробити 2-й чи 3-й концерт і потрібно доставляти стільці для того, щоб максимально охопити людей. Найбільший треш у нас був на концерті «Вар’ятів» у День закоханих. Ми доставили по 101 стільцю на кожному з концертів. Не було можливості ні ходити, ні повзати. Ми дуже погано робимо, так не можна.

На майбутнє будемо старатися цього не повторювати. Але була велика кількість охочих потрапити на цей концерт. Дзвонили з різних установ, і відмовити людям було те ж, що підписати собі смертний вирок.

У день концерту Притули до мене підійшов чоловік і запитав, скільки коштує квиток. А вартість була біля 500 гривень. Він сказав, що готовий заплатити по 3 тисячі за кожен і хотів 2 квитки. 

«Молодь має пищати», – організатор Євген Тихонов про заплановані концерти, райдери та зірок (інтерв’ю)

– Чи багато заробляють луцькі організатори?

– По-різному. Ми можемо сьогодні заробити на 2-кімнатну квартиру, а завтра – віддати 3-кімнатну. Веду до того, що одного разу можемо заробити багато, а іншого – ще більше віддати. У нашій роботі немає стабільності, на жаль. Але є багато плюсів.

– Яку закономірність ви зрозуміли з досвідом роботи в івент-сфері?

– Сидіти на одному місці – це вбивство для організатора. Сьогодні ще ми можемо сісти й автівкою за добу доїхати до Сєвєродонецька. І це наш плюс, адже ми можемо це робити. А коли ми сиділи в Луцьку та Рівному, то було більше невдалих проектів. Коли ми відкрили межі, то стало більше вдалих концертів і подій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024