Поділитись:

Як перевірятимуть луцьку "Фелічіту" і що чекає заклад

Вівторок, 16 липня 2019, 15:36
Як перевірятимуть луцьку

Спеціалісти Держпродспоживслужби на Волині здійснили виїзд і взяли забори зразків у піцерії "Фелічіта", де отруїлися люди. 

Наразі триває перевірка закладу щодо дотримання гігієнічних вимог поводження із харчовими продуктами. Про це розповів начальник відділу державного контролю Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ярослав Зарубайко в ефірі UA:Українське радіо. Луцьк. 

Із його слів, спершу проведуть обстеження, зокрема перевірятимуть потужності оператора ринку (сировину, готову продукцію, обладнання). Після цього, якщо будуть виявлені невідповідності, то буде притягнення до адміністративно-господарської відповідальності. 

"Для початку видається припис на усунення тих невідповідностей та протокол про відповідальність. Відповідно, після протоколу виноситься постанова про відповідальність (штраф). Якщо це юридична особа – 42 тисячі гривень. Якщо фізична – 20-25 тисяч гривень. Після виконання або невиконання припису (є певна дата) проводиться повторна позапланова перевірка", – розповів експерт. 

Менеджер компанії "Гранд Персона", в яку входить мережа піцерій "Фелічіта", Ірина Міщук запевнила, що вони, своєю чергою, не приховуватимуть інформацію щодо висновків і причин.

Нагадаємо: інформація про отруєння людей у піцерії "Фелічіта" з'явилася 14 липня на офіційному сайті ДСНС України. У компанії "Гранд Персона" підтвердили факт отруєння у піцерії на вулиці Винниченка і вибачилися за інцидент. Зараз заклад не працює. 

Довідково: 

Власником і засновником мережі ресторанів "Гранд Персона" є Олег Бровін. До цієї мережі входять "Курінь", БАР 11, піцерії "Фелічіта", а також "Бутік салон". Донедавна до цього переліку входило й кафе "Карамель". Його закрили у лютому 2018 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів