Поділитись:

Озвучили проблеми декомунізації на Волині

Вівторок, 24 травня 2016, 08:51
Озвучили проблеми декомунізації на Волині

На Волині триває процес декомунізації. Частина вулиць, які потрібно перейменувати, оголошена лише 17 травня та виставлена на сайті Волинської ОДА для громадського обговорення.

Якщо вулиця іменна: названа на честь історичного діяча, історичної події чи історичної дати, то, відповідно до закону, має пройти два місяці громадського обговорення. Лише після цього вулицю можна перейменувати. Про це повідомила представник Українського інституту національної пам'яті у Волинській області Леся Бондарук, – інформує Громадське. Волинь.

"Одна із проблем декомунізації на Волині це те, що люди проти. І вони проти не тому, що вони не хочуть цього, а тому, що вони бояться зайвих витрат. Також голови місцевих адміністрацій не працюють з населенням. Вони не кажуть людям, що згідно із законом про декомунізацію, їм не передбачаються зайві витрати", – зазначила вона.

Зі слів Лесі Бондарук, жителі перейменованих населених пунктів можуть не міняти штамп у паспорті доти, доки не виникне особиста потреба.

"Позитив декомунізції в тому, що навіть якщо люди приходять на громадські обговорення проти перейменування і вони не знають історію свого села, вони дізнаються про це. Зароджується дискусія. Також люди починають задумуватися над тим, чому потрібне перейменування та що воно дасть", – додала вона.

Декомунізація на Волині має закінчитись до кінця 2016 року.

Надрукувати
мітки:
коментарів
02 травня 2024
01 травня 2024
14:18
10:35