Поділитись:

"Треба їхати і говорити", – Тарас Шкітер про об’єднання Луцька із селами

Вівторок, 16 липня 2019, 12:00

Зараз в Україні поки триває етап добровільного об’єднання в тергромади. Однак народний депутат як представник певної громади може їхати до сусідніх об’єднаних територіальних громад або селищних рад і вести дискусію, переконувати.

Про це розповів співзасновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Тарас Шкітер в інтерв'ю Району.Луцьк. 

"Сьогодні Луцьк має шанс об’єднатися з Прилуцькою сільською радою. Потрібно їхати і з ними говорити", – наголосив він. 

Адже, з його слів, після укрупнення районів, областей, Луцьк може втратити статус обласного центру.

"Мені як корінному лучанину, людині, яка виросла на 40-му кварталі, нічого не може бути гірше за це. І вина буде лежати не лише на міській владі, а на головах селищних рад, на головах сільських рад, на головах об’єднаних територіальних громад, які зараз не чують нас. З ними потрібно працювати, потрібно об’єктивно цю ситуацію висвітлювати. Не можна допустити, щоб Луцьк втратив статус обласного центру", – зазначив Тарас Шкітер. 

Повну версію інтерв'ю можна переглянути на каналі Громадянського Руху "СВІДОМІ" за посиланням. 

Нагадаємо, що приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішення,проте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.

Учора, 15 липня, під час сесії депутати Прилуцької сільської ради знову розпочали процес об'єднання "з нуля". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Верховній Раді плювати, що у Луцьку немає міського голови", – Шкітер

Надрукувати
мітки:
коментарів