Поділитись:

В Apple пообіцяли знизити ціни на iPhone

Понеділок, 23 травня 2016, 19:31
В Apple пообіцяли знизити ціни на iPhone

Корпорація Apple думає над способами зниження вартості смартфонів в умовах падіння продажів.

Про це в інтерв'ю індійському телеканалу NDTV, повідомив гендиректор американської компанії Тім Кук, – інформує Економічна правда.

У відповідь на репліку ведучого про те, що навіть старі смартфони від Apple можуть коштувати в Індії дорожче, ніж в США, Кук сказав, що "дуже високою" ціна на iPhone стає через мито і податки.

"Ми хочемо зробити щось, щоб знизити її [ціну] з часом в тій мірі, в якій зможемо", - додав Кук.

За його словами, компанія розглядає кілька шляхів виконання цього завдання.

Кук назвав своєю метою наблизити ціни на iPhone в Індії до їх вартості в США. При цьому Apple не хоче знижувати якість своїх пристроїв, тому конкурувати з іншими виробниками в інших цінових діапазонах компанія не збирається, сказав Кук.

Ціни на iPhone в багатьох країнах виявляються вищими, ніж в США, через волатильність курсів валют і місцевих податків, пише Business Insider.

За розрахунками Deutsche Bank, на які посилається видання, найдорожчі iPhone в доларовому вираженні - в Бразилії, там вони коштують 931 доларів (в порівнянні з 600 доларів в США).

У лютому аналітики Gartner також вперше зафіксували спад продажів iPhone на світовому ринку: за четвертий квартал 2015 року вони знизилися на 4,4%. На думку директора з досліджень Gartner Аншула Гупта, курсові коливання валют - головний фактор, який негативно позначився на продажах виробників смартфонів, включаючи Apple.

Надрукувати
мітки:
коментарів