Поділитись:

Платите податки – є співпраця, – керівник Волинської митниці до бізнесу

Вівторок, 16 липня 2019, 09:31

Більше півсотні представників суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності та підприємців – митних брокерів поставили запитання, що найбільше їх турбують, виконувачу обов’язків начальника Волинської митниці ДФС у ході ініційованої ним зустрічі.

Вона відбулась на митному посту "Луцьк", – інформує Волинська митниця ДФС. 

Митне оформлення громадянами вживаних автомобілів з іноземною реєстрацією та їхня митна вартість, пропуск через кордон лісоматеріалів за наявності сертифіката про походження сировини, вхід у зону митного контролю та розмір оплати за перебування у терміналі, робота інформаційних комплексів ДФС та брак штатної чисельності митників при збільшенні навантаження – коло тем, які порушували під час відвертої та гострої дискусії.

Керівник Волинської митниці Андрій Войцещук зізнався, що чекав такого шквалу запитань. Певні кроки для вирішення окремих проблем уже зроблені: успішно працює Єдине вікно та Єдиний казначейський рахунок. Проте великий масив роботи – попереду, у ході становлення нової Державної митної служби України. Передусім треба розуміти, що основним документом для митника є Митний Кодекс України, який є законом і внесення змін до нього можливе виключно через законодавчу ініціативу. А поки закон чинний, його можна обговорювати, але положення треба виконувати.

За результатами зустрічі створюється робоча група з числа митних брокерів, представників суб’єктів ЗЕД та службовців з митних постів Волинської митниці ДФС. Завдання – у короткочасній перспективі запропонувати механізми, які б стали основою для пропозицій щодо прискорення митного оформлення товарів, усунення дублювань функцій митних та правоохоронних органів, спрощення процедур митного оформлення для фізичних осіб – громадян України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хотіли змінити керівника митниці", – Кривіцький про "кримінал" на нього

Надрукувати
мітки:
коментарів