Поділитись:

"Хотіли змінити керівника митниці", – Кривіцький про "кримінал" на нього

Понеділок, 15 липня 2019, 16:40
«Хотіли змінити керівника митниці», – Кривіцький про «кримінал» на нього

Начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький заявив, що правоохоронці ним зацікавилися, бо "дехто мав бажання змінити керівника митниці і вже був претендент". 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook і ще раніше розповідав в інтерв'ю "Цензор.NET".

"Порушена у 2017 році проти мене справа була закрита прокуратурою за відсутності доведення вини. Моє затримання проводили співробітники УЗЕ у Волинській області Департаменту захисту економіки Нацполіції разом зі співробітниками прокуратури Волині. А почалося все через те, що дехто мав бажання змінити керівника митниці, і вже був претендент, якому це місце пообіцяли. І закрутилося. Відкриття під різними приводами кримінальних проваджень, залякування, обшуки. У мене в кабінеті два, а загалом по митниці за досить невеликий проміжок часу – понад 20 обшуків", – зазначив Кривіцький. 

Спершу він думав, що через такий тиск вимагають певні кошти. 

"Мене затримали, а вранці повезли до Луцького СІЗО в невеличкій патрульній машині у відділенні для транспортування службових собак. Поки ми доїхали, у мене був тиск 250 на 180, медики підозрювали інфаркт, забрали мене у лікарню. Проти головного лікаря, яка не дозволила одразу повернути мене в ізолятор, відкрили кримінальну справу.   Звинувачення проти мене легко прочитати у справі – вони абсурдні і складаються з трьох епізодів. Перший – підкидання грошей. Другий – ручка з відеокамерою, яка зберігалася в моєму портфелі, на неї нічого не було знято, але це стало приводом для інкремінування мені наявності засобу негласного отримання інформації. Третій – історія з асфальтоукладчиком. Вона почалася з дзвінка жінки, яка представилася секретарем заступника секретаря РНБО. Вона не назвала прізвища, але вдала, що на когось переключає і опісля чоловічий голос почав казати, що я маю дати доручення пропустити через митний кордон без сплати митних платежів якийсь асфальтоукладач. Я йому пояснив, що не розмовляю з незнайомими людьми і поклав слухавку. Потім з’ясувалося, що асфальтоукладач таки був. Коли на нього нарахували платежі, суб’єкт сказав, що це забагато, зробив реекспорт і вивіз його за кордон. Що робить прокуратура? Звертається до відділу митного аудиту головного управління ДФС у Волинській області, дають скрін з фото цього асфальтоукладача і запитують, скільки потрібно було б сплатити суб’єкту, якби транспортний засіб виїхав за кордон, і скільки, якби залишився. Факт, що імпортер не став його розмитнювати, уже нікого не цікавив, просто у справу додали епізод про те, що я нібито заподіяв державі збитки, посприявши тому, що суб’єкт не оформився і не сплатив податки", – розповів Віктор Кривіцький. 

Він разом зі своїм адвокатом Артуром Мартиросяном написали багато скарг, зокрема й Генеральному прокурору, який передав розслідування цієї справи у Рівне. 

Відтак неупереджене розслідування довело, що справу було сфальсифіковано. І, відповідно, її закрили.

"Але я вважаю, що фальсифікатори повинні понести відповідальність згідно з чинним законодавством, тому я звернувся до ДБР, за моєю заявою відкрито кримінальне провадження. І важливо, щоб суспільство уважно стежило за розслідуванням цієї справи", – наголосив очільник митниці.

Нагадаємо:19 серпня 2017 року прокуратура Волинської області затримала начальника Волинської митниці Віктора Кривіцького, підозрюючи у вчиненні корупційних правопорушень. Керівнику митниці оголошено підозру за двома статтями: про отримання неправомірної вигоди, зловживання службовим становищем, що заподіяло збитку бюджету у вигляді ненадходження митних платежів на суму 300 тисяч гривень. Згодом кримінальну справу проти начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького закрили.

11 липня на сайті прокуратури Київської області 11 липня з'явилося оголошення про розшук начальника Волинської митниці ДФС Віктора Кривіцького. Однак речниця Волинської митниці зазначила, що він не ховається і відкритий до розмов. Згодом і сам Віктор Кривіцький запевнив, що перебуває в Україні і ніяких повісток не отримував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривіцькому відшкодують збитки, які прокуратура завдала за час його керівництва митницею

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
02 квітня 2024
19 березня 2024
10 березня 2024
07 березня 2024
23 лютого 2024
22 лютого 2024
20 лютого 2024