Поділитись:

На Волині росте сплата єдиного внеску

Понеділок, 15 липня 2019, 15:42
На Волині росте сплата єдиного внеску

За підсумками першого півріччя 2019 року волинські страхувальники перерахували 2 мільярди 149 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 362,8 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду торік. Таким чином, окрім перевиконання індикативних показників, в області фіксують ріст сплати єдиного внеску на 20,3 відсотка, – зазначили в ГУ ДФС на Волині. 

Позитивна динаміка у сплаті єдиного внеску стала логічним підсумком комплексу заходів у напрямку детінізації економіки, зокрема ринку праці. Завдяки соціально відповідальному бізнесу, активній позиції громадян в питанні офіційного працевлаштування та підвищенню соціальних стандартів бюджет отримує визначені законом кошти для фінансування соціальних програм, – зауважили фіскали. 

Оскільки моніторинг та контроль за ситуацією на ринку праці, зокрема в частині дотримання норм трудового і податкового законодавства, залишається пріоритетним напрямком роботи фіскалів, в ГУ ДФС в області прогнозують стабільні надходження єдиного внеску в подальшому.

Лише легальні трудові відносин, що передбачають соціальні виплати у разі втрати працездатності чи настання іншого страхового випадку, безпосередньо впливають на стан надходжень до бюджетів усіх рівнів, зокрема фінансування національної армії. Податок на доходи фізичних осіб та військовий збір нараховується і сплачується лише з офіційно виплаченої заробітної плати, – нагадують в ГУ ДФС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів