Поділитись:

В Україні хочуть змінити вимоги до дитмайданчиків

П'ятниця, 12 липня 2019, 13:44
В Україні хочуть змінити вимоги до дитмайданчиків

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує внести низку нових обов’язкових вимог щодо проектування та будівництва сучасних та безпечних вуличних дитячих майданчиків.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

«За статистикою, щороку сотні дітей, граючись на дитячих майданчиках, отримують травми різного ступеня тяжкості. Наше завдання, зокрема, у нових ДБН щодо благоустрою, прописати обов’язкові сучасні вимоги, щоб нові та реконструйовані дитмайданчики були безпечними для здоров’я та життя дітей. Діючі норми щодо благоустрою застарілі, тому зараз ми працюємо над створенням нового проекту ДБН, де були б прописані всі обов’язкові вимоги безпеки, сучасні матеріали та кращі зарубіжні практики щодо влаштування безпечного та комфортного простору на дитмайданчиках», – зазначив він.

Лев Парцхаладзе також підкреслив важливість вимог безбар’єрності, щоб сучасний ігровий простір був інклюзивним і доступним для кожного, у тому числі – дітей з інвалідністю.

«В Україні вже є перші пілотні проекти зі створення інклюзивних парків, де діти з інвалідністю можуть гратися і займатися поруч з однолітками. І я бачу, що в майбутньому всі парки, ігрові майданчики і дитячі зони мають бути такими», – наголосив заступник Міністра.

На сторінці Лева Парцхаладзе у Facebook було проведено опитування користувачів соцмережі та попередньо зібрано низку пропозицій змін у ці ДБН від пересічних громадян. Зокрема, щодо влаштування безпечного покриття на дитячих майданчиках, проектування окремих ігрових зон, залежно від віку дітей, та огороджень від вуличних тварин. Крім цього, було запропоновано переглянути норми освітлення та озеленення дитмайданчиків тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів