Поділитись:

Кава, кіт і ранок

Понеділок, 15 липня 2019, 07:40

Будильник продзвенів о 5 ранку. Яку б мелодію вона не ставила, та все-одно щоранку звучить гидотно.

Ліниво потягнувшись, швидко встала. Знала: якщо не підніме свій товстий зад зараз, то провалиться у глибокий ранковий сон. Як учора. І позавчора. І поза-поза-позавчора.

Заварила каву. На роботу – на десяту. Часу, здавалося б, – купа. Але вона така монотонна, повільна, незграбна. Так про неї часто говорить чоловік. Ну то нічого – йому часто все не так.

Відкрила ноутбук. Одразу перевірила пошту і месенджер. Ніхто їй нічого не написав. Погортала стрічку Facebook і, не прочитавши нічого цікавого, закрила гаджет.

За вікном дощило. У душі – теж. Шоста ранку. Кіт терся в ноги – голодний. Він буде падати перед ногами, тертися, боляче кусатися доти, доки вона не насипле йому свіжого корму. Бо учорашнього він їсти не буде. 

Коли наївся, вирішив посидіти трохи біля відчиненого вікна, вдихнувши ковток несвіжо-свіжого повітря.

Сьогодні в Луцьку й справді добрий ранок: немає туалетно-рибно-гнійного запаху. Пахне літом. Ой, чи то осінню. Собі б отак, як кіт, – на вікні годинами. І нудно не було б. Вона любить роздивлятися людей. Ось сусід навпроти вийшов у навушниках і в коротких шортах. Нічого собі – на вулиці ж дощить. Він завжди піднімав їй настрій. Хоча особисто не були знайомі, але завжди віталися. Сусідові – під 70, а він завжди такий позитивний, смішний і оригінальний. Знала: о 7.20 під вікнами гулятиме  уже далеко немолода пара. Вони щоранку, не поспішаючи, вигулювали собаку. З ними вона також віталася, коли бачила. А ще – вони завжди усміхалися один одному.

Згадавши їх, вона і сьогодні усміхнулася. Погладила кота і пішла збиратися на роботу. Прокидатися тоді, коли ще місто спить, вона буде щоранку. Тоді воно зовсім інше. Не порожнє, а просто без метушні –  спокійне, тихе, сонне і таке любиме ( усім львівсьм бологершам на зло). 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024