Поділитись:

На Волині планують оздоровити понад 30 тисяч дітей

Четвер, 11 липня 2019, 09:16
На Волині планують оздоровити понад 30 тисяч дітей

Оздоровча кампанія 2019 року у Волинській області стартувала ще у лютому цього року. Тоді дітей направили на оздоровлення в дитячі центри «Артек» та «Молода гвардія» за путівками Міністерства соціальної політики.

Літнє оздоровлення розпочалося з 27 травня відкриттям таборів з денним перебуванням, які функціонують на базі загальноосвітніх навчальних закладів, – повідомляє відділ інформаційної політики Волинської ОДА. 

Зі слів директорки департаменту соціальної захисту населення облдержадміністрації Оксани Гобод, у поточному році заплановано охопити оздоровленням та відпочинком 30 671 дитину шкільного віку (від 7 до 18 років), що становить 23,1% від загальної чисельності дітей шкільного віку області (132 917). З них оздоровленням – 4460 дітей та відпочинком – 26 311. Для реалізації цієї мети у 2019 році передбачено використати майже 40 млн грн, зокрема 22 мільйони з обласного бюджету й 18 – з міських, районних й ОТГ.

«З початком літа в області розпочали роботу десять стаціонарних позаміських закладів оздоровлення і відпочинку різних форм власності та підпорядкування. За підсумками першого літнього місяця послуги з оздоровлення та відпочинку отримали майже 18 тисяч осіб, що на 2,1 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року», – зазначила Оксана Гобод. 

Також стало відомо, що передусім  оздоровлюються діти пільгових категорій: сироти, позбавлені батьківського піклування, діти загиблих та членів сімей АТО / ООС, з інвалідністю, з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Найвищий показник охоплення дітей оздоровленням та відпочинком за підсумками першого літнього місяця у міста Нововолинська (33,4 %), найнижчий – у Ківерцівського району (0,8 %). Серед територіальних громад найвищий показник у Прилісненській ОТГ (34,4 %), найнижчий – у Самарівській (0,3 %). Водночас 15 громад ще не почали оздоровлення дітей, оскільки путівки придбані на липень-серпень.

Окрім стаціонарних закладів, в області працювало 192 табори відпочинку (з денним перебуванням, праці та відпочинку, наметові містечка). До завершення літа заплановано роботу ще п’яти таборів відпочинку (табір з денним перебування дітей спортивного спрямування у місті Луцьку, 2 табори з денним перебуванням у Камінь-Каширському районі, 1 – у Луцькому та 1 наметове містечко – у Маневицькому).

Представник управління Держпродспоживслужби у Волинській області Назар Орел повідомив, що спеціалістами відомства здійснено понад 230 обстежень закладів:

«Завдяки злагодженій роботі усіх структур наші працівники були включені в комісії перевірки в усіх закладах. Здійснювали також лабораторний контроль води страв, масла, поверхні. По кожному випадку виявлених недоліків – керівникам закладів надавалися приписи та пропозиції щодо уникнення порушень. Основні недоліки – з порушеннями велась медична документація, невпорядковане зберігання інвентарю, використання виробничих приміщень не за призначенням, перевищення вмісту нітратів в овочах».

Крім стаціонарних та пришкільних таборів, де використовуються бюджетні кошти, в області працюють табори відпочинку (праці та відпочинку, наметові містечка), роботу яких організовують релігійні громади та громадські організації, з якими також налагоджена співпраця.

«Пріоритетними напрямками з оздоровлення та відпочинку дітей і надалі залишається безпека їх перебування у дитячих таборах, під час перевезення
на оздоровлення та забезпечення школярів якісними оздоровчими послугами та харчуванням. У місцях відпочинку та оздоровлення дітей забезпечено охорону громадського порядку, організовано чергування та патрулювання працівників національної поліції», – додала Оксана Гомод. 

Ба більше, контролюючі служби й надалі систематично проводять перевірки з протипожежної безпеки, з безпеки харчування дітей тощо. Спалахів харчових отруєнь, надзвичайних ситуацій в таборах не зафіксовано. Департаментом соціального захисту населення щоденно здійснюється моніторинг за станом оздоровлення та відпочинку дітей у позаміських закладах області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024