Поділитись:

Біля Луцька вже виділили землю під будівництво хімічного заводу, – ЗМІ

Середа, 10 липня 2019, 21:13

На території села Полонки Гіркополонківської ОТГ Луцького району ТОВ «Кріогенсервіс» планує збудувати кріогенний завод. Підприємство вже має в межах громади власну земельну ділянку та отримало від сільради дозвіл на розроблення детального плану для зміни її цільового призначення, аби в подальшому мати можливість розпочати будівельні роботи, – пишуть Волинські Новини.

Нагадаємо, під час оперативної наради виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що на території сусідньої з Луцьком громади (біля мікрорайону Вересневого) заплановано будівництво шкідливого хімічного заводу.

Натомість, сільський голова Боратина Сергій Яручик у коментарі «Конкуренту» розповів, що до Боратинської сільської ради ніхто не звертався за дозволом і землі під таке підприємство сільська рада теж не виділяла.

Мова йде про спорудження кріогенного підприємства, яке вироблятиме кріогенні препарати для охолодження продукції, сухий лід тощо.

Завод хочуть збудувати на земельній ділянці площею 1 гектар, що на території Гіркополонківської ОТГ – у селі Полонці.

Зауважимо, що рішення Гіркополонківської сільської ради «Про надання дозволу на виготовлення детального плану території для зміни цільового призначення земельної ділянки» ТОВ «Кріогенсервіс» датоване ще 29 березням цього року.

Ним сільрада надала дозвіл товариству на розробку детального плану території для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємства переробної, машинобудівної та іншої промисловості ТОВ «Кріогенсервіс» власної земельної ділянки для зміни її цільового призначення.

За неофіційною інформацією, яку вдалося отримати Інформаційному агентству Волинські Новини, сільрада погодить зміну цільового призначення земельної ділянки ТОВ «Кріогенсервіс», після чого й розпочнуться будівельні роботи. Редакція звернулась за коментарем до керівництва ОТГ, проте там, не дослухавши питання відповіли, що коментарів не надають та завершили розмову.

Відзначимо, що ТОВ «Кріогенсервіс» – зареєстрована на Київщині компанія, яка з 1993 року займається виробництвом систем газозабезпечення та постачанням газів. Вона виготовляє кріоциліндри та медичний кисень, а також сухий лід, рідкі (кріогенні) гази, кріогенне обладнання та устаткування для кріотерапії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада просить закрити "Біо-Пек"

Надрукувати
мітки:
коментарів