Поділитись:

В ізоляції

Четвер, 11 липня 2019, 07:40

Ок’ей. З назвою я трішки переборщила, але мій гнів праведний. І ось чому.

Гіпотеза: у вас немає авто. Ви живете в Луцьку.

Завдання: Ви повинні придбати десь квиток, аби потім отримати компенсацію за проїзд. Тому сервіси і методи типу Blablacar і «Фейсбук, хто їде …» вам не допоможуть. В ідеалі вам треба приїхати до місця призначення зранку. А поїхати звідти після 18, але не серед ночі.

У цій ситуації:

  • Як доїхати з Луцька до Львова?
  • Як доїхати з Луцька до Ужгорода?
  • Як доїхати з Луцька до Тернополя?
  • Як повернутися назад?

А ви знаєте скільки часу займає доїхати з Луцька до Дніпра? Майже вічність.

Почнемо з найпростішого. Залізничного сполучення Луцьк-Тернопіль, Луцьк-Ужгород немає.

В ізоляції

В ізоляції

Можна їхати пересадками і я так навіть якось робила. Це була подорож до Ужгорода на цвітіння сакури. Сервіс «Укрзалізниці» пропонує їхати через Остріг і це займає 16 годин. Ми їхали з пересадкою у Львові і така подорож разом з часом очікування займає не набагато менше.

А як же автобус, спитаєте ви. До Ужгорода це майже 12 годин в дорозі. Відстань між Луцьком та Ужгородом приблизно 440 кілометрів. І це єдиний рейс, який вдалося знайти в інтернеті. До Тернополя та Львова ситуація ліпша і автобуси їздять частіше. Єдине, що мене дивує, це час, що вказаний у табло вокзалу. Наприклад, відповідно до розкладу 169 кілометрів до Львова автобус долає за 4 години. Є чотири проміжні зупинки. Це АС 2 в Луцьку, Горохів, Радехів та Кам’янка-Бузька. Скільки ж повинен стояти автобус на зупинках, аби дотримуючись всіх обмежувачів швидкості руху, їхати так довго?

В ізоляції

Доїхати з Луцька до Тернополя залізницею з пересадкою займає близько 8 годин (пряме сполучення якихось 167 км). Автобусом менше, до чотирьох годин.    

Із залізничного сполучення Луцьк-Львів, Львів-Луцьк нині є поїзд Ковель-Чернівці. Це не зовсім хороший варіант, адже до Львова цей поїзд йде ввечері, а до Луцька – посеред ночі.

В ізоляції

Існував рейковий автобус, який курсував зручно, вирушав близько шостої і о 9 ви у Львові. Та він на ремонті вже не перший тиждень.

До чого це. У 2014 роках ми багато говорили про те, що Україна Східна та Україна Західна була би більше зрозумілою одна одній, якби люди мандрували, обмінювалися інформацією, подорожували. Я не марю поки що лоукостами на внутрішньому ринку, але хоча б зручними залізничними напрямками, графіками та комфортними автобусами хочеться. Не надійно та страшнувато все ж сідати в авто до незнайомого водія, користуючись сервісами типу «Блабла». Але часто немає іншого виходу. А міг мав би бути.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів