Поділитись:

Twitter видалятиме пости з дегуманізацією представників різних релігій

Середа, 10 липня 2019, 01:44
Twitter видалятиме пости з дегуманізацією представників різних релігій

Соціальна мережа Twitter буде видаляти повідомлення, спрямовані на приниження і дегуманізацію представників релігійних груп, пише theБабель з посиланням на The Verge.

Зазначають, що минулого року Twitter звернувся до користувачів із проханням допомогти поліпшити свою політику, яка стосується протидії дегуманізації. У підсумку соцмережа отримала понад 8 тис. відповідей від людей з більш ніж 30 країн. На підставі цього компанія внесла зміни в політику, позначивши конкретні приклади контенту, спрямованого проти членів релігійних груп, який повинен видалятися.

«Твіти, які дегуманізують людей на підставі їхнього релігійного світогляду – наприклад, називають їх «щурами», «вірусами» або «брудними тваринами» – тепер прямо заборонені правилами платформи», – сказано в повідомленні. Нові правила почали діяти вже з вівторка. Якщо нововведення проявлять себе з найкращого боку, соцмережа має намір поширити цю політику й стосовно інших груп людей.

Що таке дегуманізація?

Явище, яке полягає в тому, що представників певної нації, суспільної групи або носіїв певного світогляду оголошують «не людьми» або «недолюдьми». Варіантами дегуманізації може бути порівняння опонентів із тваринами, рослинами, комахами, трупами, неживими предметами, нечистою силою тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: YouTube видалятиме відео з пропагандою ненависті і расизму

Надрукувати
мітки:
коментарів