Поділитись:

Луцькі муніципали прозвітували, як борються зі смородом (фото)

Середа, 10 липня 2019, 02:57

Луцькі муніципали прозвітували про роботу у боротьбі зі смородом. З моменту появи неприємного запаху в місті, інспекторами відділу «Група швидкого реагування» та всім Департаментом муніципальної варти було посилено роботу у сфері виявлення джерел поширення смороду та ймовірних місць зливу нечистот.

Про це повідомила прес-служба муніципалів у Facebook.

З 17 червня інспектори відділу «Група швидкого реагування» на постійній основі в різну пору доби патрулювали місто на предмет виявлення можливих несанкціонованих скидів в комунальну мережу та інші невстановлені місця речовин, що призводять до появи чи посилення смороду.

А з 19 липня щоденно було виставлено пост на межі міста та Боратинської ОТГ в місці в’їзду на поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод».
Впродовж 27 червня – 4 липня інспекторами департаменту в складі групи швидкого реагування було здійснено 31 виїзд на місця поширення смороду та ймовірного зливу невідомих речовин в каналізаційну мережу м. Луцька в різних районах міста (вул. Героїв УПА, Селищна, Ранкова, Винниченка, Гулака-Артемовського, Карпенка-Карого, Гнідавська, Заньковецька, Бенделіані, Гордіюк, пр. Волі, Соборності, Молоді район ЛПЗ), в тому числі і на поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод», що в районі вул. Львівської (виїзд з міста в напрямку с. Гірка Полонка).

Також під час обстеження міста в окремих точках від зливової каналізації було помічено неприємний запах в районі розважального комплексу «Промінь» та в районі ринку «Привіз» на вул. Привокзальній. Працівники КП «Луцькводоканал» підтвердили, що причина неприємного запаху в районі Залізничного вокзалу у зливах до мережі дощової каналізації підприємців, що торгують на ринку. 

2 липня близько 20:00 год з метою перевірки інформації від працівника котельні ДКП «Луцьктепло», що на вулиці Мамсурова, щодо ймовірного місця зливу нечистот, інспектори виявили відкритий люк до четвертої КНС, а навколо поширювався нестерпний токсичний сморід, ідентичний тому, який присутній на полях фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод» по вул. Львівській. 

На відео зафіксовані свіжі «колії» від проїзду машин, які вели до каналізаційного люка, в якому була присутня рідина, схожа на мелясну барду, змішану з фекальними масами. На момент фіксації вказана суміш зазнавала активної фази бродіння та поширювала нестерпний сморід на весь район на вул. Мамсурова та прилеглі райони.

Інспектори департаменту, на виконання доручення першого заступника міського голови Недопада Г. В., яке було дане 3 липня на засіданні тимчасової міжвідомчої екологічної комісії з подолання негативної екологічної ситуації в місті, перевірили факт можливого зливу нечистот за допомогою шлангу на дорогу власником приватного будинку № 45 по вул. Гнідавська. Інформація не підтвердилася – шланг, мокрі сліди на грунті та сторонні неприємні запахи відсутні. 

Крім того, 4 липня відбувся спільний виїзд членів тимчасової міжвідомчої екологічної комісії з подолання негативної екологічної ситуації в місті та представників 22-х ЗМІ міста Луцька на поля фільтрації ПАТу «Гнідавський цукровий завод», що в районі вул. Львівської, де інспектори відділу «Група швидкого реагування» разом з екологами наочно продемонстрували медійникам тамтешні мулові карти, куди постійно скидають нечистоти та, зокрема, останнє місце, де був зафіксований несанкціонований скид змиву меляси з ПАТу «Гнідавський цукровий завод», замаскованими автоцистернами під цивільний транспорт, що і є основним джерелом та причиною смороду, що поширюється містом. 

Департаментом планується провести перевірку інформацію, котра надійшла щодо встановлення власниками приватних домоволодінь, які мають вигрібні ями, так званих фекальних насосів, котрими самовільно перекачують свої каналізаційні стоки у міські мережі зливової каналізації чи на вільні або тимчасово не заселені земельні ділянки вночі в різних районах приватної забудови міста. 

Також з метою подолання локального поширення неприємного запаху в різних районах міста 10 липня інспектори департаменту спільно з працівниками ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» проведуть перевірку фактів самовільної врізки труби з нечистотами в колодязі зливової каналізації міста відповідно до Акту обстеження зливової каналізації Вишківського масиву міста Луцька від 5 липня 2019 р. і, в разі підтвердження вказаних в акті фактів, притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

З метою недопущення екологічного колапсу та поширення смороду в місті департаментом буде посилена робота в цій сфері, плануються постійні як самостійні, так і спільні денні та нічні рейди, чергування, патрулювання з членами тимчасової міжвідомчої екологічної комісії з подолання негативної екологічної ситуації в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада просить закрити "Біо-Пек"

Надрукувати
мітки:
коментарів