Поділитись:

У поліції Волині розповіли, як готуються до виборів (фото)

Вівторок, 09 липня 2019, 12:35

Поліція Волинської області готова до забезпечення порядку в періаод виборів у Верхову Раду. До того ж із 15 липня всі підрозділи перейдуть у посилений режим роботи і відбудеться відкликання полісменів зі відпусток.

Про це 9 липня розповів заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак на брифінгу щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів.

З його слів, поліція підтримує співпрацю із штабами кандидатів та кандидатами-мажоритарниками.

«На Волині ситуація стабільна. Є незначні порушення, але ситуація контрольована», – заявив заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак.

Своєю чергою координаторка спостереження Громадянської мережі «ОПОРА» за виборами на Волині Катерина Шарпата зауважила, що ГМ спостерігає за всіма 5-ма округами на Волині.

«Ми виявляємо порушення виборчого процесу, однак масових порушень, які можуть впливати на процес – не було», – зауважила Катерина Шарпата.

З її слів, зазвичай порушення стосуються фінансового аспекту та правил благоустрою. Також є чимала кількість порушень правил ведення агітації – розміщення реклами кандидатів чи партій без вихідних даних, поширення газет із наметів та ін.

До того ж у Громадянській мережі зафіксували на Волині два випадки пошкодження зовнішньої реклами із зображенням Михайла Забродського та «Опозиційного блоку».

Зі слів начальника управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимира Солоненка, до поліції вже надійшло 53 повідомлення про події, пов’язані з виборчим процесом.

«Уже складено 15 адмінпротоколів. 13 – щодо виготовлення друкованих матеріалів без вихідних даних,1 – щодо порядку розміщення, 1 – щодо порушення норм і правил у сфері благоустрою», – зауважив начальник управління превентивної діяльності.

Своєю чергою заступник начальника СУ ГУНП у Волинській області Іван Поторась додав, що нині поліцією не зафіксовано жодного випадку кримінального правопорушення. Однак такі порушення найчастіше виявляють після проведення виборів.

Тож поліцейський підкреслив, що головам виборчих комісій варто уважно та правильно оформляти протоколи, що стосуються заробітних виплат. Також наголосив не піддаватися на сумнівні спокуси та пропозиції. Адже поліція раніше мала прецедент, коли люди з прикордонних зон були на заробітках, але «голосували».

Насамкінець заступник начальника ГУНП в області Сергій Козак додав, що поліція працюватиме у посиленому режимі, будуть створені служби спецпризначенців, які реагуватимуть на порушення, працюватимуть 5 груп вибухотехніків та незмінно об’єкти виборчих дільниць братимуться під охорону правоохоронцями.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів