Поділитись:

Прокуратура перевірить селищного голову на Волині

Понеділок, 23 травня 2016, 11:13
Прокуратура перевірить селищного голову на Волині

На Волині селищний голова одного з сіл не обрав секретаря та пішов у довготривалу відпустку, надавши право першого підпису на документах особі, яка навіть не є депутатом.

Як зазначив у своєму депутатському запиті до прокурора Волині Дмитра Чепіжака депутат Сергій Духницький під час п'ятої сесії Волинської облради 19 травня, до його фракції звернулися депутати Заболоттівської сільської ради Ратнівського району, які попросили дати оцінку діям сільського голови Василя Головія, – пише ІА Волинські Новини.

Йдеться, зокрема, про неналежне виконання ним професійних обов'язків. Причиною звинувачень стало те, що на сільський голова на першій ініціював вибори секретаря виконавчого комітету, а не секретаря селищної ради, як того вимагає закон. Як результат – із жовтня 2015 року і дотепер секретаря ради так і не обрали.

"Знаючи це, селищний голова проігнорував ініціативу депутатів щодо обрання секретаря. Згодом пішов у довготривалу відпустку. Як стверджують заявники, він навіть покинув країну. Розпорядженням від 6 травня 2016 року надав право першого підпису на документах Тетяні Шевчук, яка не є депутатом. Натомість обов'язки голови селищної ради поклав на депутата Наталію Круглій. Остання не вбачає достатніх підстав виконувати ці обов'язки. Та вважає, що селищний голова, підписавши цей сумнівний документ, перевищив свої повноваження", – заявив Духницький та зауважив, що на думку місцевих депутатів, такі дії селищного голови мають ознаки порушення низки законів України.

У зв'язку з цим депутати вимагали перевірити вищезгадані факти і в разі виявлення порушень вжити заходів щодо їх усунення. Також просили дати правову оцінку діям селищного голови Василя Головія.

Депутати підтримали запит колеги.

Надрукувати
мітки:
коментарів