Поділитись:

На Волині окружну виборчу комісію №23 скоротили

Субота, 06 липня 2019, 22:09
На Волині окружну виборчу комісію №23 скоротили

У складі окружної виборчої комісії №23 після звернення до ЦВК замінили двох та виключили зі складу ще двох членів комісії, які не відвідали жодного із засідань. Відтак, склад ОВК зменшився на дві людини і тепер становить 16 осіб, – повідомляє Опора.

Під час засідання ОВК №23 голова комісії Петро Мандзюк звернув увагу на постійну відсутність чотирьох членів комісії, які не прийняли присягу та не з’явилися на жодному із чотирьох засідань. Йшлося про Миколу Боборикіна (Українська партія «Зелена планета»), Сергія Волковинського («Відродження»), Галину Ляшенко («Інтернет партія України») та Володимира Омельяновського («Солідарність жінок України»). Відтак, вирішили повідомити ЦВК про ситуацію, що склалася.

Вже наступного дня, відповідно до постанови ЦВК №1348 від 27 червня, у складі ОВК №23 достроково припинили повноваження Володимира Омельяновського. Натомість до складу комісії включили Людмилу Грошеву. Також згідно із постановою ЦВК №1394 від 1 липня замінили Галину Ляшенко – замість неї до складу включили Людмилу Синютіну.  

Разом з тим, інших двох членів комісії – Петра Мандзюка та Миколу Боборикіна – взагалі виключили зі складу ОВК. Тож ЦВК достроково припинила їх повноваження у зв’язку з відмовою скласти присягу члена комісії.  Відтак, комісія продовжить роботу у складі 16 осіб.

Окрім того, у період із 12 червня до 3 липня у складі окружних виборчих комісій на Волині замінили ще  14 осіб від дев’яти партій, включаючи й голову однієї із ОВК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перевірити, чи є ви у списку Держреєстру виборців

Надрукувати
мітки:
коментарів