Поділитись:

У ПЦУ спростували міфи про свічки

Субота, 06 липня 2019, 18:08
У ПЦУ спростували міфи про свічки

У Православній церкві України спростували міфи. Зокрема й про те, що свічку не можна засвічувати від іншої свічки. Це назвали забобоном.

На сторінці ПЦУ у Facebook пояснили, чому так.

Люди говорять, що не можна засвічувати свою свічку від іншої, бо тоді нібито на твою свічку переходять усі негаразди власника іншої. Так само, як і не можна засвічувати свічку від лампадки, бо лампадки для Бога, або не можна засвічувати свічки сірниками чи запальничками, не можна свічки задмухувати, а лише гасити пальцями, не можна відходити, поки не згорить половина свічки, не можна дозволяти іншим людям засвічувати свої свічки від вашої тощо. 

Як наголосили в ПЦУ, свічка – це видимий символ молитовного звернення людини до Бога. Немає жодних обов’язкових правил про те, яким чином засвічувати свічку, куди і яку саме кількість їх треба ставити. Головне для Бога – серце, в якому лунає молитва, народжуються нпомисли, та те, з якими думками ці свічки засвічуються.

"Будь-які забобони лише затьмарюють і перекручують істинну віpу, а коли віра справжня, то для забобонів у серці віруючого місця немає. Недарма Священне Писання навчає: "За вірою вашою нехай буде вам" (Мф. 9: 29)", – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів