Між районними центрами Волині ремонтують дорогу (фото)

П'ятниця, 05 липня 2019, 22:27

На ділянці автодороги державного значення Т-03-09 /Т-03-08/ – Дубечне – Стара Вижівка – /М-07/ Турійськ – Рожище – Ківерці – Піддубці – /Н-22/ ведеться поточний дрібний ремонт.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Волинській області, яка є балансоутримувачем цієї ділянки автодороги.

Роботи виконуються на найбільш ушкодженому відрізку ділянки цього автошляху, що з’єднує два районних центри – Рожище і Ківерці.  Днями підрядне підприємство ТОВ "Луцькавтодор-Сервіс" відфрезерувало там зношене дорожнє покриття, а сьогодні завершує роботи з влаштування вирівнюючого шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші. Протяжність ділянки дороги, де поточним дрібним ремонтом відновлено дорожнє покриття становить близько 2 км. Попереду роботи з підсипання та планування узбіч на цьому об’єкті".

Окрім того, з початку поточного тижня на ділянці автодороги Рожище – Ківерці розпочались роботи з ліквідації вибоїн дорожнього покриття. Аварійна ямковість ліквідовується силами філій ДП "Волинський облавтодор". Ці роботи виконуються за рахунок коштів, що виділяються з державного бюджету на експлуатаційне утримання автодоріг державного значення, оскільки капітальних видатків на проведення інших видів ремонтів на автодорозі Т-03-09 цьогоріч не передбачено.

Варто відмітити, що з 2018 року в Україні реалізується стратегія об’єднання обласних центрів якісними автошляхами. І якщо раніше найбільше уваги приділялось автодорогам міжнародним, національним та регіональним, то вже незабаром Уряд представить програму розвитку територіальних автошляхів. Про це 3 липня повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, перебуваючи з робочою поїздкою в Житомирській області на об’єкті реконструкції магістралі Київ-Чоп.

«Є дороги між районними центрами. Вони в жахливому стані. Найближчим часом ми вийдемо з новою програмою – це стратегія будівництва доріг між районними центрами. Це буде п’ятирічна програма, вже є технологічне рішення. Ми розпочали будувати дороги і продовжимо будівництво. Ми йдемо по плану, треба посилювати цю роботу. Хотів би, аби ми працювали з випередженням графіків», –  сказав Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велодоріжки, ремонт труб та нові липи: ремонт проспекту Волі в Луцьку за майже 70 млн грн