Поділитись:

Київський вікенд за 1700 грн. Ти не повіриш!*

П'ятниця, 05 липня 2019, 10:48
Київський вікенд за 1700 грн. Ти не повіриш!*

Кожна поїздка в інше місто планується відповідно до фінансових можливостей. Важливо знати приблизні ціни на житло, прогулянки з відвідуванням визначних пам'яток і харчування. Тоді можна зрозуміти на який бюджет варто розраховувати, щоб витрати під час відпочинку або відрядження, в цілому, не сильно вдарили по гаманцю.

День перший: ознайомчий

Проживання в столиці залежить, в першу чергу, від району в якому вирішите зупинитися. Наприклад, ніч в хостелі в центральній частині столиці - стартує в середньому від 300 гривень за ліжко. Якщо ж вибирати готель, то треба бути готовим, що за 3 зірки в Печерському районі, в середньому доведеться заплатити від 800 гривень за номер. Зрозуміло, чим вище статус готелю, тим вище і вартість номера. Серед гостей столиці користуються популярністю також квартири подобово: за 600 грн. можна зняти квартиру неподалік від центру.

Що ж стосується транспорту - з цим проблем в столиці немає: поїздка в метро коштуватиме 8 гривень, ціна проїзду в маршрутному таксі від 8 гривень, а муніципальний транспорт (тролейбуси, трамваї) - від 6 гривень. Крім цього, в столиці не злічити кількість компаній таксі, в середньому, ціна за посадку становить 35 гривень, а кілометр шляху коштує 7 гривень.

У перший день варто відвідати Хрещатик, далі культурну Мекку столиці - Києво-Печерську Лавру (50 грн за вхід на територію), меморіальний комплекс «Музей Другої Світової війни», виставковий центр з музеєм нового покоління "Мистецький арсенал" (80 грн вхідний квиток). Крім цього, бажано ще піднятися на оглядовий майданчик біля підніжжя Батьківщини-матері або на самий верх статуї - 300 гривень.

Київський вікенд за 1700 грн. Ти не повіриш!*

День другий: продовжуємо відкривати для себе Київ

Другий день відвідайте святі місця - Софіївський та Михайлівський собори. Зазирніть в «Музей однієї вулиці», що ніби як машина часу переносить в минуле (ціна входу в музей 50 грн). Ціни на страви в Київських закладах різні, все залежить від особистих переваг і смаків. Економно, але смачно поїсти можна в «Пузатой хате», де середній чек від 100 гривень.

Повертатися додому з порожніми руками не доведеться - в Києві повно сувенірних крамничок, де можна на пам"ять купити щось символічне собі або друзям. Найпопулярніші презенти: вишиванки або футболки, незвичайні речі hand-made, магніт або листівка і, звичайно ж, знаменитий київський торт. Все це можна знайти в крамничках на Андріївському узвозі, або в підземних переходах. В середньому ціни на сувеніри, такі: магніт - 30 гривень, листівка - 10 гривень, футболка від 200 гривень.

Разом, за 2 дня в Києві, в середньому Ви витратите: на житло (якщо оберете варіант зняти квартиру подобово) 600 гривень, на відвідування визначних пам"яток - 350 гривень, на харчування - 500 гривень, на транспорт - 50 гривень, на сувеніри - 200 гривень. Багато хто відкладає свою поїздку до столиці в дальній ящик вважаючи, що таке задоволення - не з дешевих. Як бачимо, за 1700 гривень в Києві можна відвідати всі знакові місця, спробувати місцевої кухні, придбати сувенір і при цьому жити неподалік від центру.

Київський вікенд за 1700 грн. Ти не повіриш!*

Надрукувати
мітки:
коментарів