Поділитись:

Волинські чорниці: скільки коштують і чи безпечні (відео)

П'ятниця, 05 липня 2019, 10:00

Сезон збирання чорниць у самому розпалі. Але якщо минулого року ягодою можна було посмакувати увесь липень і навіть захопити серпень, то цьогоріч її у волинських лісах не так багато.

Скільки коштує чорниця та чи уся вона безпечна, з'ясовували журналісти Сфери.ТВ. 

Привозять до Луцька продавати чорницю із Маневицького та Ковельського районів. Зараз ягоди на ринку менше, ніж було ще на минулому тижні. Продавці кажуть, що сезон помалу
закінчується. Ще торік могли торгувати нею до середини серпня, нині хоч би зо три тижні протягнути. Отож ціни трішки підняли.

Продають ягоду за 60 грн за кілограм, а стакан – по 12. Ближче до критого ринку чорниця дешевша, віддають за 55 гривень за літру. Отож покупців трішки більше.

Вареники, пироги, компоти чи просто чорниця з цукром – це все не лише смачно, а й корисно. Бо саме ця ягода покращує зір, робить шкіру м'якшою. Та для того, аби знати, що ягоди безпечні, їх щоранку перевіряють у лабораторії.

Людмила Кравченко, працівниця лабораторії, каже, що цього року ягоди є добрі, немає перевищення, норма 500 бакалерів на кілограм, загалом 112 буває. У лабораторії кажуть, що у них ще не було випадків, коли радіація в чорниці перевищувала норму або ж інші показники не відповідали стандартам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів