Поділитись:

Гендиректор UniCredit йде у відставку

Неділя, 22 травня 2016, 09:05
Гендиректор UniCredit йде у відставку

Генеральний директор італійської банківської групи UniCredit Федеріко Гіццоні (Federico Ghizzoni) наступного тижня, ймовірно, залишить займану ним посаду.

Члени ради директорів UniCredit вже шукають нового претендента на місце Гіццоні, який очолює групу з 2010 року, повідомляє ІА Прай з посиланням на газету The Wall Street Journal.

Проте рада наразі не може прийти до спільної думки щодо необхідних кваліфікаційних вимог, якими мають володіти кандидати на цю посаду.

Водночас рада директорів єдина у своїй думці про те, що нового гендиректора UniCredit має бути обрано не з числа внутрішніх кандидатів, а збоку. За словами джерел, члени ради сподіваються, що новий гендиректор матиме достатній досвід і компетенцією, щоб залучити мільярди євро додаткового капіталу для групи. Одне з джерел стверджує, що банку необхідно до 9 мільярдів євро додаткового капіталу.

Чистий прибуток UniCredit за підсумками 2015 року зменшився в річному вираженні на 15,6 % і становив 1,694 мільярда євро. Чистий прибуток за підсумками першого кварталу 2016 року становить 490 мільйонів євро, що на 33,6 % нижче за аналогічний показник 2015 року.

За інформацією джерел, UniCredit може зібрати раду директорів 24 травня, щоб ратифікувати відставку Гіццоні й обговорити подальші кроки з цього питання.

UniCredit – одна з найбільших фінансових організацій, географія якої охоплює 22 країни Європи і ще 27 країн. Мережа групи складається приблизно з 9,8 тисячі відділень.

Надрукувати
мітки:
коментарів