Поділитись:

Комітет Верховної Ради підтримав хімічну кастрацію ґвалтівників дітей

Четвер, 04 липня 2019, 08:50
Комітет Верховної Ради підтримав хімічну кастрацію ґвалтівників дітей

Проект закону № 6607 розглядався за результатами електронної петиції щодо захисту дітей від сексуального насильства, яка набрала необхідну кількість голосів.

Глава Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що цей законопроект є наріжним законодавчим актом для правоохоронців, – інформує прес-служба поліції Волині. 

«Враховуючи всі демократичні принципи, Національна поліція стовідсотково підтримує законопроект №6607. Прошу вас підтримати цей законопроект, тому що це дуже велика нагальна проблема», – звернувся Сергій Князєв до законодавців

У ході засідання Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності було прийнято рішення рекомендувати ВРУ взяти за основу та в цілому законопроект № 6607, а також альтернативний законопроект №6449. 

Законопроект впроваджує Єдиний реєстр осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей, та посилює відповідальність за ці злочини. Реєстр буде "напівзакритим" і сприятиме недопущенню у дитячі заклади осіб із судимістю за сексуальне насильство над дітьми.

"Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів", – зазначають в петиції.

Крім того, законопроект передбачає хімічну кастрацію, яку автори закону визначають як "введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСмерть Дар'ї Лук'яненко: поліція розглядає вбивство на сексуальному ґрунті (фото, відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів