Поділитись:

Як перевірити, чи є ви у списку Держреєстру виборців

Середа, 03 липня 2019, 10:00

Щоб проголосувати на виборах, передусім необхідно бути у списку виборців.

Списки виборців складаються на основі даних Державного реєстру виборців, – інформує Луцька міська рада. 

Із попереднім списком виборців можна буде ознайомитися в приміщенні дільничної виборчої комісії з 10 липня, запрошення виборці отримають також до 10 липня включно.

У разі якщо ви не отримаєте запрошення, або виявите неточності у своїх персональних даних, вам необхідно звернутися у відділ ведення Державного реєстру виборців із відповідною заявою, паспортом та документами, які підтверджують необхідність змін.

Перевірити своє включення до бази даних Державного реєстру виборців можна вже зараз, особисто звернувшись із паспортом у відділ ведення Державного реєстру виборців, або скористатись інтернет-ресурсом “Кабінет виборця” на сайті Державного реєстру виборців (www.drv.gov.ua).

Заява про уточнення попереднього списку виборців може бути подана виборцем до дільничної виборчої комісії або відділу ведення Державного реєстру виборців не пізніше 15 липня, а адміністративний позов до суду – до 18 липня включно.

Здійснити тимчасову зміну місця голосування можна, звернувшись у відділ ведення Державного реєстру виборців до 15 липня включно. Нагадуємо, що Центральна виборча комісія спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування. Відтепер до заяви про зміну місця голосування не потрібно додавати документи, які підтверджують бажання виборців голосувати не за зареєстрованим місцем проживання.

Перевірити свої дані варто виборцям, які будуть голосувати вперше, які отримали паспорт у зв’язку із зміною прізвища, які змінювали місце реєстрації, проходили строкову або контрактну службу, повернулися з місць позбавлення волі, знаходились на консульському обліку або мали проблеми з точністю своїх персональних даних під час останніх виборів

На позачергових виборах народних депутатів України в день голосування зміни до уточненого списку виборців вносяться виключно на підставі рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів