Поділитись:

У Луцьку збирають підписи для позапланової перевірки заводу "БІО-ПЕК"

Вівторок, 02 липня 2019, 20:36
У Луцьку збирають підписи для позапланової перевірки заводу «БІО-ПЕК»

Лучан та машканців прилеглих населених пунктів просять підписати звернення до Міністерства екології та природніх ресурсів України та Державної екологічної інспекції України для проведення позапланової перевірки заводу з виробництва біоетанолу "БІО-ПЕК".  

Про це повідомив радник міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у Facebook.

"Ситуація зі смородом в Луцьку, що спричинений діяльністю заводу по виробництву біоетанолу "БІО-ПЕК" досягла критичної межі. Сморід з фільтраційних полів, куди зливає різні відходи та продукти діяльності вказаний завод, який зареєстрований за межами Луцька, дістав і лучан і мешканців навколишніх сіл.

На неодноразові звернення посадових осіб міської ради, звернення депутатів міської ради, оформлене рішенням сесії жодного реагування від органів, які мають повноваження вирішити цю проблему (Управління екології Волинської ОДА, Держекоінспекція у Волинській області та ін.) відсутнє, а сподіватись на них далі і гаяти час немає сенсу", – написав Ігор Поліщук.

За його словами, голова Волинської облради Ігор Палиця вже домовився з міністром екології та природніх ресурсів України Остапом Семераком про проведення грунтовної комплексної позапланової екологічної перевірки, складення відповідних актів та належне реагування, а також, у разі наявності підстав – вжиття заходів щодо припинення діяльності заводу через суд.

Однак необхідною умовою для проведення перевірки заводу та реагування на вказану проблему є збір якомога більше підписів на підтримку звернення до Міністерства екології та природніх ресурсів України та Державної екологічної інспекції України.

"Зібрати підписи необхідно якомога швидше, завтра до кінця дня, аби не втрачати час у боротьбі зі смородом", – наголосив радник міського голови.

Залишити свій підпис під вказаним зверненням можна буде завтра, 3 липня, з 09:00 до 17:00 в наступних пунктах:

- ЦНАП, пр. Лесі Українки, 35
- Департамент соціальної політики, пр. Волі, 4а
- Будинок культури м-ну Вересневе, вул. Корольова, 10
- Школа № 2, вул. Львівська, 28
- Школа № 24, вул. Станіславського, 52 а
- ТРЦ "Порт-Сіті", вул. Сухомлинського, 1

Також працівники міської ради будуть проводити збір підписів на ринках міста, на підприємствах, у медичних закладах та безпосередньо у мешканців, що скаржились на гарячу лінію 15-80 з вказаною проблемою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів