Поділитись:

#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті

Понеділок, 01 липня 2019, 22:46
#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті

Лучани знову скаржаться на нестерпний сморід у місті.

Дописи про неприємний запах у різних частинах Луцька публікуються у соцмережах мало не щодня. Мешканці міста відзначають, що особливо сморід посилюється у вечірні години. 

Як зазначають користувачі, у зоні нестерпного амбре сьогодні опинилися проспекти Волі, Грушевського, вулиця Бойка, 40-ий квартал.

#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті

Раніше стало відомо, що сморід у південно-західній частині Луцька провокують фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу.

Натомість прес-служба ПАТу "Гнідавський цукровий завод" відповіла на звинувачення, що підприємство не зливало мелясну барду на поля фільтрації.

"Гнідавський цукровий завод здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства, підтверджуючи це відповідними нормативно-правовими документами. Ми офіційно заявляємо, шо не зливали і не зливаємо мелясну барду на поля фільтрації, а відповідно до договорів вона постачається сільгосппідприємствам. Відповідно біологічні відходи, технічна вода зливається на поля фільтрації, для чого вони й призначені", – повідомили у прес-службі "Гнідавського цукрового заводу". 

Пізніше ПрАТ "Гнідавський цукровий завод" закликав представників влади міста Луцька, громадських активістів, уповноважених представників сільських та селищних рад прилеглих сіл до створення робочої групи із визначення і подолання причин смороду, який дошкуляє лучанам.

На оперативній нараді Луцької міської ради 25 червня говорили про те, що сморід у південно-західному регіоні Луцька (район Львівської та ДПЗ) провокують поля фільтрації Гнідавського цукрового заводу, на які зливає відходи підприємство БІОПЕК. Тоді чиновники пообіцяли боротися за чистоту повітря у місті.

Ну, а далі все як у легендарному "люди бідкаються, а влада розводить руками".

Коментуючи ситуацію, яка склалася, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт сказав, що влада не змогла вирішити проблему смороду в Луцьку, оскільки "її і не можна вирішити" в таких умовах.

За його словами, дозволи на роботу біоетанольного заводу дало обласне управління екології, а після вивчення проблеми смороду в Луцьку відповідальні чиновники Волинської ОДА сказали, що причина полягає у неправильному поводженню з відходами.

Григорій Пустовіт також зазначив, що влада "не справилася, але буде протидіяти усіма можливими законними методами", аби сморід у місті припинився.

Слова секретаря Луцької міської ради підтвердив радник міського голови Ігор Поліщук. В коментарях до одного з дописів про поганий запах у Луцьку він підкреслив, що "вирішення цієї проблеми знаходиться в компетенції управління екології ОДА та державної екологічної інспекції у Волинській області". Однак, за його словами, "наразі ці органи бездіють".

#МеніТутСмердюцько: як лучани реагують на сморід у місті

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли причину смороду на Львівській у Луцьку (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів