Поділитись:

Рятувальники закликають волинян бути обережними з вогнем

Понеділок, 01 липня 2019, 15:14
Рятувальники закликають волинян бути обережними з вогнем

 На Волині за тиждень рятувальники ліквідували п'ять загорань в екосистемах області.

Як інформують у ДСНС на Волині, люди подовжують порушувати правила пожежної безпеки, через що і горить суха рослинність.  Значна відкрита площа горіння та сильний вітер призвели до того, що невеличке багаття перетворюється на неконтрольовану пожежу.

Так, 27 червня у селі Старовойтове Любомльського району виникло загорання сухої трави та чагарників на площі 0,9 гаяке перекинулося на дерев’яну господарчу споруду (пустка). Пожежу  оперативно загасили працівники 10-ї та 24-ї ДПРП,  а також працівники місцевої пожежної охорони Гуща. 29 червня за межами населеного пункту села Ст. Лішня, Іваничівського району виникло загорання сухої трави на площі 1 га, 30 червня – у селищі Ратне на площі 0.05 га та с.Пульмо Шацького району – 0,1 га, а ще поблизу села Тур Ратнівського району – 0,06 га.

За попередніми даними, всі пожежі виникли внаслідок необережного поводження з вогнем невстановлених осіб. Проводиться пошук осіб, які можуть бути причетні до виникнення займань.

Рятувальники знають, що повністю уникнути пожеж неможливо, але зменшити їхню кількість людина в змозі. Виконання основних правил пожежної безпеки в екосистемах не вимагає великих зусиль і дозволяє зберегти природні багатства. Тому працівники ДСНС  вкотре закликають громадян бути обачними і дотримуватись правил пожежної безпеки, адже спекотна погода сприяє загоранню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів