Поділитись:

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Понеділок, 01 липня 2019, 10:35
Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

На території Волині на українсько-білоруському кордоні розпочинається сезонний пропуск громадян для збору дикоросів.

Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Сьогодні, 1 липня, на ділянці відповідальності відділу «Березове» Луцького загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби, що у Рокитнівському районі Рівненщини, розпочинається сезонний пропуск громадян для збору дикоросів.

Проходитиме він у два етапи:

  1. перший етап – для збору чорниці з 1 липня по 10 серпня; 
  2. другий – для збору журавлини з 1 вересня по 15 листопада цього року.

Кожного року до збору грибів та ягід залучається чимала кількість мешканців прикордоння, в тому числі неповнолітніх, що інколи призводить до низки порушень громадянами у сфері дотримання вимог прикордонного законодавства.

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

На цей час жителі 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області мають можливість законно перетинати кордон та збирати чорницю, журавлину й гриби на території Поліського лісгоспу Республіки Білорусь. Оформлення громадян в черговий сезон буде здійснюватися в трьох тимчасових місцях пропуску «Познань», «Березове» та «Дроздинь» щоденно з 6:00 до 22:00 з поверненням на територію України в день перетину державного кордону, а в період збору журавлини – з 8:00 до 20:00  також з поверненням на територію України в день перетину державного кордону

Пропуск через державний кордон буде здійснюватися для громадян України, в тому числі старше 16 років, за наявності дійсного національного паспорта України, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною і затвердженої підписом голови сільської ради і мастичним друком фотокарткою, а також пропуску, виданого органами прикордонної служби Республіки Білорусь, на право знаходження в прикордонній смузі, іменній квитанції про оплату за відвідування республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота».

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Для неповнолітніх громадян України, до 16 років, за наявності свідоцтва про народження, довідки з сільського виконавчого комітету з вклеєною і затвердженої підписом голови сільської ради і мастичним друком фотокарткою, у супроводі законних представників або у супроводі інших повнолітніх осіб за наявності нотаріально завіреного клопотанняПри цьому неповнолітні громадяни до 14 років повинні бути вписані в пропуск на право в’їзду (входу) до прикордонної зони їх супроводжуючої особи, а з 14 років і старше повинні мати пропуск, виданий органами прикордонної служби Республіки Білорусь на право знаходження в прикордонній смузі, а також за наявності іменної квитанції про оплату за відвідування республіканського ландшафтного заповідника «Ольманські болота». Перетин державного кордону громадянам здійснюватиметься тільки в пішому порядку або на велосипедах.

Українсько-білоруський кордон відкрили для збору дикоросів (фото)

Державна прикордонна служба України нагадує, що з 29 квітня 2018 року за незаконне перетинання державного кордону мінімальний штраф становить 3400 гривень, а максимальний штраф 13 600 гривень. За вчинення злісної непокори законним вимогам прикордонного наряду мінімальний штраф становить 850 гривень, а максимальний 3400 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина і втеча: на Волині ловили контрабандистів (фото)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
25 квітня 2024
24 квітня 2024
22 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024
15 квітня 2024
11 квітня 2024
07 квітня 2024