Поділитись:

Чемпіонат дебатів у Луцьку: визначили кращих (фото)

Неділя, 30 червня 2019, 13:03

29 червня у Луцьку відбувся другий день змагань за звання переможців чемпіонату України з дебатів у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки.

Про це повідомляють організатори заходу.

Останній день ігор за вихід у плей-офф був дуже насиченим, адже цього разу учасники грали у чотири раунди (4-7). Полеміка дебатерів на задані теми була на не менш цікавою, різноплановою та актуальною, ніж першого дня. Наприклад, у четвертому раунді команди переконували у тому, чи потрібно надавати можливість багаторазового запиту інформації про статус потрапляння в пекло або рай у певний момент часу, якщо відомо, що потойбічний світ існує. У п'ятому раунді дискутували про те, чи варто заборонити віппінг у парламенті. Щодо того, чи потрібно LGBTQ і «прайдам» змінити свій формат зі святкового на протестний, говорили у шостому раунді. У завершальній грі обговорювали те, чи правильно буде створити ринок купівлі-продажу громадянства між фізичними особами, якщо бути апатридом буде незаконно.

Ввечері за підсумками сезону визначали номінації кращих. Кращим спікером сезону став киянин Арьє Мора, командою – «Ексельсіор» в складі Арьє Мора та Вероніки Гадяцької (Одеса), кращим суддею – Антон Євтушок (Луцьк), кращим клубом – Харківський, кращим Всеукраїнським турніром – «Волинська толока» (Луцьк), кращий міжнародним – «Lviv Open», кращим осередком до 500 тис. населення – Волинський.

А кульмінацією і одразу і розв’язкою головного дебатного чемпіонату країни стане останній день, адже саме 30 червня відбудеться півфінал та фінал, де стануть відомі переможці. Фінал розпочнеться о 13.30.

Довідково:

Ігри відбуваються у Британському парламентському форматі дебатів. Тобто є Уряд і Опозиція, які представлені двома командами по дві людини (за аналогією: одна – з Палати Лордів, друга – з Палати Общин). На виступи в цьому форматі кожен з гравців має по 7 хвилин та 15 хвилин на підготовку після оголошення резолюції та позиції, яку повинні захищати.

Теми бувають різними, але загалом їх поділяють на: морально-соціальні, економічні, суспільні та політичні (сюди ж входить і міжнародна політика).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як у Луцьку пройшов чемпіонат з драг-рейсингу (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів