В Україні хочуть створити електронний реєстр культурної спадщини

П'ятниця, 20 травня 2016, 17:29

До 2017 року планують провести облік музейних предметів в електронній формі, що дозволить впровадити уніфікований стандарт обміну даними.

Кабінет Міністрів має намір почати створення електронного реєстру культурної спадщини України до 2017 року. Про це йдеться в проекті плану пріоритетних кроків уряду на 2016 рік, – повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

У другому-третьому кварталах 2016 року планують впровадити порядок обліку музейних предметів в електронній формі, що дозволить впровадити уніфікований стандарт обміну даними, відкриє шлях до створення ефективного інструментарію для автоматизації процесів обліку фондів і формування єдиного реєстру музейних цінностей України.

У плані зазначається, що на державному рівні відсутня повна і достовірна інформація про кількісний та якісний склад музейного фонду України (державної і недержавної частини), не існує централізованих точних даних про рух культурних цінностей, загальний фонд втрачених, переміщених і повернутих культурних цінностей.

Відсутність такої інформації перешкоджає популяризації української культурної спадщини у світі, збільшенню її туристичної привабливості.