Поділитись:

В YouTube змінили систему рекомендацій відео

Четвер, 27 червня 2019, 21:01
В YouTube змінили систему рекомендацій відео

В останньому оновленні YouTube з’явилися плашки з поясненнями, чому сервіс рекомендує дивитися певне наступне відео. Тепер в додатку також можна відмовитися від рекомендованих каналів.

Відеохостинг YouTube працює за принципом нескінченного перегляду відео. Ключовим в цьому питанні залишаються рекомендації наступного ролика, адже сервіс повинен запропонувати контент, який ви точно захочете подивитися, – пише «Новое время». 

Такою системою незадоволені користувачі, які вважають, що відеохостинг збирає інформацію про них і створює свої рекомендації на основі цих даних. Щоб уникнути звинувачення в свою сторону, розробники YouTube вирішили пояснювати, як їхні алгоритми пропонують дивитися певне наступне відео.

В останньому оновленні YouTube з'явилися функції, які будуть пояснювати користувачам, чому вони дивляться це конкретне відео, а також допоможуть керувати рекомендаціями.

«Користувачі хочуть більше контролювати, які відео з'являються на їхній домашній сторінці і в рекомендаціях наступного ролика. Ми робимо все можливе, щоб дозволити вам керувати цим. Нові функції допоможуть вам орієнтуватися в неймовірній широті контенту, доступного на YouTube, і спростять пошук хороших відео для перегляду», – говорить менеджер YouTube Ессам Ель-Дардірі.

Тепер разом із запропонованим відео буде висвітлюватися плашка з поясненнями, чому сервіс рекомендує саме цей ролик. В YouTube кажуть, що найчастіше рекомендації засновані на спільних інтересах користувачів, тобто, які відео дивляться разом з тим, що переглянули ви, і на які канали вам варто звернути увагу.

Якщо вам не подобається рекомендація – ще одна нова функція в меню опцій дозволить прибрати рекомендації відео з каналів, які ви не дивіться, або повністю відмовитися від пропозицій роликів з певних каналів.

У компанії говорять, що збираються таким чином пояснювати користувачам, чому певні відео з'являються на їх стартовій сторінці, і як змінити алгоритми рекомендацій. Спершу оновлення буде доступно для пристроїв на iOS і Android, а незабаром нові функції з'являться і в десктопній версії YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів