Поділитись:

Місце для Олімпійських ігор вибиратимуть по-новому

Четвер, 27 червня 2019, 09:50
Місце для Олімпійських ігор вибиратимуть по-новому

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вніс зміни в Олімпійську хартію, які стосуються процесу вибору олімпійських столиць.

Поправки були прийняті на 134-й сесії організації в Лозанні, – пише «Сегодня».

В Олімпійській хартії тепер не існує вимоги, згідно з якою столиця ігор повинна бути обрана за сім років до їх проведення. До такої практики МОК вже вдавався два роки тому, коли без голосування визначив столиці літніх Ігор 2024 і 2028 років. Відповідно до тристоронньої угоди, в 2024 році Олімпіаду проведе Париж, в 2028-м – Лос-Анджелес.

Також з Олімпійської хартії зник пункт, який вказує на те, що змагання повинні проходити саме в олімпійській столиці. Для МОК пріоритетним тепер буде наявність постійних або тимчасових спортивних та інфраструктурних об'єктів.

МОК також відмовився від роботи оціночних комісій, оскільки має намір створити інший орган, який відповідатиме за взаємодію з кандидатами на проведення Олімпійських ігор. Йдеться про комісії з зимових і літніх Ігор, до яких увійдуть представники МОК, Міжнародного паралімпійського комітету, національних олімпійських комітетів, міжнародних федерацій та спортсмени.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У футболі – нові правила: що зміниться

Надрукувати
мітки:
коментарів