Поділитись:

На Волині скаржаться на перевізників, які шукають пасажирів на «BlaBlaCar»

Середа, 26 червня 2019, 17:14
На Волині скаржаться на перевізників, які шукають пасажирів на «BlaBlaCar»

Волинь поки не потрапила до «чорного» списку Міністерства інфраструктури України за кількістю нелегальних перевізників.

Однак, кількість перевірок не є достатньою. На цьому наголосили у Волинській ОДА.

Якщо на Волині за перше півріччя їх було близько 20, то в Одеській та Івано-Франківській областях – більше 150. Як зазначила очільниця управління транспорту та інфраструктури облдержадміністрації Наталія Остапкович, зараз до цього процесу підключилася державна фіскальна служба.

Начальник управління Укртрансбезпеки у Волинській області Віталій Конончук, своєю чергою, зауважив, що посадовими особами управління проводяться рейдові перевірки перевізників, які їздять без відповідних ліцензійних і дозвільних документів. Окрім того, в межах міста активно перевіряють легкові таксі на наявність документів та таксометрів.

«На адресу управління часто надходять скарги на перевізників по міжобласних маршрутах, які здебільшого за допомогою ресурсу «BlaBlaCar» здійснюють пошук пасажирів на комерційній основі та здійснюють регулярні перевезення без дозвільних документів. Загалом, за пів року було виявлено 88 нелегалів, які отримали штрафів на 200 тисяч гривень, легкових таксі оштрафовано на 306 тисяч гривень. Активну допомогу надає нам патрульна поліція. Наші працівники часто в складі екіпажів здійснюють рейди», – зазначив він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
13:36
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09