Поділитись:

Забруднення повітря негативно впливає на жіноче репродуктивне здоров'я, – вчені

Середа, 26 червня 2019, 03:35
Забруднення повітря негативно впливає на жіноче репродуктивне здоров'я, – вчені

Вчені виявили, що забруднення повітря може відображатися на репродуктивній функції жінок. Воно знижує рівень гормона АМГ в яєчниках.

Як пише theБабель з посиланням на The Guardian, вчені представили на щорічних зборах Європейського товариства репродукції людини і ембріології звіт про дослідження гормона.

Згідно з дослідженнями, у жінок, що живуть в умовах найгіршого забруднення повітря, рівень гормонів в організмі утричі вищий, що свідчить про вкрай низькі запаси в яєчниках.

Вчені однак точно не змогли визначити, наскільки згубно це може бути для жінок. На рівень АМГ також впливає спосіб життя – куріння, спиртне, генетика і т. ін.

При цьому, низький запас гормона в яєчниках не обов'язково означає, що природне зачаття буде важким.

Дослідники відзначили, що це питання треба ще довго вивчати, але наполягли на необхідності захисту навколишнього середовища.

Тривалість життя дітей, які народжуються сьогодні, скоротиться в середньому на 20 місяців через те, що вони дихають токсичним повітрям. Глобальна екологічна проблема поширена по всій земній кулі та найбільше загрожує жителям Південної Азії.

Довідка

Антимюллерів гормон (АМГ) – білкова молекула, гормон, що обмежує процеси надмірного росту в репродуктивних органах чоловічого і жіночого організмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Парижі з 1 липня заборонять старі дизельні авто

Надрукувати
мітки:
коментарів