Поділитись:

Під’їзди – обличчя суспільства

Середа, 26 червня 2019, 07:40

Мене, як дівчину з селища, завжди дивували звернення лучан, які просили чи вимагали прибрати комунальні служби у під’їздах. Люди ж мають бути самі зацікавлені у тому, щоб будинок усюди був чистим, а не чекати, аби хтось їм прибрав. Навіть якщо цей «хтось» отримує за це оплату.

Поясню!

У мене вдома ніхто крім мене і рідних не викошує траву, не прибирає сміття біля будинку, не фарбує паркан і не лагодить гойдалку. Все робимо самостійно.

У Луцьку ж – усе трохи по-іншому. За прибирання під’їздів відповідають люди, які отримають за це якусь оплату. Але є НЕ одне «але». Хто найбільше зацікавлений у тому, аби територія, де ви мешкаєте, була чистою? Звичайно ж, ви самі! Тому чекати, поки прибиральниця підніме папірець, який з’явився на сходовому майданчику 2 поверху – зовсім погана ідея.

Не маю на меті розповідати, що у Луцьку погано виконують свою роботу комунальні служби, чи люди-нечупари. Вся справа у відповідальності та вихованості! Не кожен зможе прибрати «жовту калюжку» у під’їзді, однак коли вона неподалік твоїх дверей – вибір за тобою: чи водити гостей біля цієї «достопримечательности» і щоразу, закриваючи рукою ніс, скаржитися на комунальників, або ж відповідально озброїтися засобами для миття і рукавичками та прибрати. А у подальшому дбати, аби власники цих «калюж» тримали їх при собі.

На мою думку, за виглядом у під’їзді, можна побачити не те, як часто там прибирають комунальні служби, а які люди там живуть. Бо ж не дарма кажуть, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів