Поділитись:

Що потрібно для того, аби лучани пропускали автомобілі швидкої допомоги?

Понеділок, 08 липня 2019, 07:40

– Та куди ж ти сунешся, бля*ь?! – не стримався лікар «швидкої».

Бо у цей момент, ніби і нізвідки, на пішохідний перехід, мало не під колеса автомобіля, виринула жіночка. Хоча машина їхала з увімкненою сиреною. 

"Швидка" різко загальмувала.

– Сліпа чи що? – не вгавав лікар.

А мені у цей момент хотілося, щоб та жінка просто відчула те, що відчувала у серці я. Бо у кареті «швидкої» була моя дитина. У важкому стані.

Кожен раз згадую оцей випадок, коли бачу, як люди не пропускають швидку допомогу. Кожен раз – в шоці. Ну як так? Що потрібно зробити для того, аби люди зрозуміли, що так не можна!? У "швидкій", можливо, на волосинці висить чиєсь життя. І немає часу у цього хворого чекати, доки ви перейдете пішохідний перехід. Ви поспішаєте? Ну так, можливо. Але у кареті "швидкої", можливо, хтось ПОМИРАЄ. І ви забираєте у нього кілька секунд. Ще кілька секунд забере якийсь недалекий водій, який не поступиться місцем на дорозі. Тепер ви забрали у людини хвилину... Цілу хвилину, яка, можливо, була би потрібна, аби вижити...

«Швидка» ж не просто вмикає сирену. Цей автомобіль не просто мчить вулицями нашого міста на шаленій швидкості і часто – на червоне  світло. 

Як би дійсно усі "швидкі" були прозорими і ми могли бачити, що там насправді відбувається. Коли ж побачиш, то воно зовсім у нас по-іншому сприймається. Чи не так? Чи, може, коли в середині, не дай Боже, їхатиме наша мама, чоловік, подруга, дитина... Тільки тоді можна достукатися до нашої свідомості. Коли відчуємо. Коли поболить добряче. 

...Скільки не було б критики про те, що "швидка" довго їде, лікарі не так лікують, сам автомобіль таки потрібно пропускати. Не забуваймо: можливо, там у когось лишилися лічені хвилини життя.

...І будьмо здорові. 

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
12 квітня 2024
10 квітня 2024
09:55
08 квітня 2024
11:49
06 квітня 2024
04 квітня 2024
18:00
03 квітня 2024
28 березня 2024
25 березня 2024
07 березня 2024