Поділитись:

На Волині зареєстрували біженців з Сирії та Гамбії

Неділя, 23 червня 2019, 06:58

20 червня світова спільнота відзначала Всесвітній день біженців (World Refugee Day), затверджений Генеральною асамблеєю ООН в 2001 році.

Наразі на Волині офіційно зареєстровані 2 особи, котрі визнані біженцями з Сирії та Гамбії. А також 15 осіб, котрі потребують додаткового захисту в Україні. Про це йдеться на сторінці Міграційної служби Волинської області у Facebook.

Працівники міграційної служби Волині, які працюють у цьому напрямку, роблять усе можливе, щоб допомогти з документуванням цієї найбільш вразливої категорії громадян.

Біженці і вимушені переселенці визначаються як особи, які втекли зі своїх країн через обґрунтовану боязнь переслідувань через расову, релігійну приналежність, громадянство, політичні погляди або приналежність до конкретної соціальної групи, ті, які не можуть або не хочуть повертатися.

"20 червня – це констатація факту: війни на землі не припиняються. Також це і констатація міжнародних угод, на яких ґрунтуються захист біженців і прояв поваги до стійкості духу й мужності біженців у всьому світі. 80% всіх біженців в світі – це жінки і діти. У цей день ми віддаємо належне силі волі мільйонів матерів і дружин, які прагнуть зберегти свої сім’ї в найважчих умовах. Згідно з міжнародним правом, біженці – люди, які не можуть або не бажають повернутися в свої країни, на рідні землі зважаючи на цілком обґрунтовані побоювання стати жертвою переслідувань", – йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торік 95 українців отримали міжнародний захист у Польщі

Надрукувати
мітки:
коментарів