Поділитись:

У Вануаті хочуть заборонити одноразові памперси

Неділя, 23 червня 2019, 02:41
У Вануаті хочуть заборонити одноразові памперси

Вануату оголосила, що з 1 грудня заборонить використання одноразових підгузків, щоб значно скоротити кількість пластикових відходів, але ця ініціатива спричинила супротив батьків.

Про це повідомляє theБабель з посиланням на The Guardian.

Радикальна пропозиція заборонити одноразові підгузки, які містять пластик, спричинила обурення з боку батьків. Вони скаржаться, що це змусить жінок, які опікуються понад 20 000 дітей, повернутися на десятиліття назад.

Але в уряді Вануату заявили, що у них немає вибору. «Вануату захищає своє майбутнє. Оскільки пластмаса потрапляє у воду та харчовий ланцюг, і врешті жителі Вануату споживають її», – заявив представник МЗС країни Майк Масаувакало.

За його словами, наразі перед країною стоїть завдання знайти альтернативу одноразовим підгузкам, якою батьки були б задоволені. «Це довгий шлях. Але, знаючи мою країну, ми вирішимо цю проблему», – зазначив чиновник.

Він також нагадав, що торішня заборона на використання пластикових пакетів дала свій ефект: на вулицях стало менше пластикових відходів, а люди почали використовувати тканину та сумки місцевого виробництва.

За даними МЗС Вануату, одноразові підгузки є найпоширенішим об'єктом побутових відходів у столиці архіпелагу. До того ж, їх неможливо компостувати і вони не розкладаються. У липні 2018 року в рамках боротьби з пластиковими відходами у Вануату заборонили пластикові пакети, контейнери з полістиролу. У березні 2019 року у Вануату заборонили інші вироби одноразового використання, зокрема, тарілки, чашки, контейнери для харчових продуктів, яєчні коробки та квіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запустили онлайн-калькулятор для підрахунку спожитого пластику

Надрукувати
мітки:
коментарів