Поділитись:

ЦВК зареєструвала ще трьох самовисуванців у двох округах на Волині

Субота, 22 червня 2019, 10:57
ЦВК зареєструвала ще трьох самовисуванців у двох округах на Волині

Під час засідання 21 червня 2019 р. Центральна виборча комісія прийняла рішення про реєстрацію трьох кандидатів-самовисуванців в межах одномандатних виборчих округі №21 та №23 у Волинській області.

Про це інформує Громадянська мережа ОПОРА. 

Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії №1116 від 21 червня 2019 р. було зареєстровано другого кандидата-самовисуванця у виборчому окрузі №21. Ним став чинний народний депутат України Степан Івахів.

Івахів Степан Петрович, народився 24 сiчня 1968 року в селі Андріївка Буського району Львівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, безпартійний, проживає в селі Липини Луцького району Волинської області, судимість відсутня, самовисування.

Згідно з цією ж постановою Центральна виборча комісія зареєструвала також двох кандидатів-самовисуванців в межах одномандатного виборчого округу №23. Зокрема, це чинний нардеп Ірина Констанкевич та керівник юридичної компанії Дмитро Мохортов.

Констанкевич Ірина Мирославівна, народилася 23 червня 1965 року в місті Львові, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ ПАТРІОТІВ – УКРОП», проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, самовисування.

Махортов Дмитро Юрійович, народився 13 сiчня 1981 року в місті Лутугіне Луганської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, керівник, ТОВ «Юридична компанія «Альфа Лекс Груп», безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 1, 4 ст. 9 Закону України «Про вибори народних депутатів України» депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п'яти років. Разом з тим, не може бути висунутий кандидатом й обраний депутатом громадянин, який має судимість за вчинення умисного злочину, якщо ця судимість не погашена і не знята у встановленому законом порядку.

Також нагадаємо, що згідно з затвердженим ЦВК «Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року» реєстрація кандидатів у депутати завершується за двадцять п’ять днів до дня голосування, тобто 25 червня 2019 р.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів