Банду, причетну до псевдореабілітаційного центру на Волині, хочуть взяти під варту

П'ятниця, 21 червня 2019, 16:36

На Волині прокурори наполягають на взятті під варту шести членів організованої групи, причетних до функціонування незаконного реабілітаційного центру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Шістьом громадянам, причетним до функціонування незаконного реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних у Луцьку та селі Гаразджа Луцького району, у тому числі організатору ОЗГ – 28-річному мешканцю Луцька, повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів, щодо двох чи більше осіб, здійснюваному протягом тривалого часу, що супроводжувалось заподіянням потерпілим фізичних страждань, організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 146 КК України).

Нагадаємо: 19 червня 2019 року у ході санкціонованих обшуків у приміщеннях центру правоохоронці виявили кілька десятків осіб, яких незаконно утримували під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму.

Перебування у центрі було платним, при цьому пацієнти були позбавлені засобів зв’язку й особистих документів, зазнавали фізичних і моральних утисків та знаходилися під постійною охороною.

Прокурори наполягають на обранні усім шістьом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

До слова, діяльність такого ж незаконного реабілітаційного центру викрили на Волині в листопаді 2017 року. Зараз кримінальне провадження щодо його організаторів перебуває на розгляді в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдореабілітація: в Україні викрили мережу "реабілітаційних центрів"