Поділитись:

Сидіти в храмах можна: ПЦУ спростовує міфи

П'ятниця, 21 червня 2019, 15:25
Сидіти в храмах можна: ПЦУ спростовує міфи

У храмах єдиної помісної Православної церкви України сидіти не заборонено.

У всіх церквах ПЦУ, зокрема в сільських, можна побачити спеціальні лавки, на яких можуть присісти всі, хто цього потребує або бажає. У храмах великих міст зазвичай лавки та стільці стоять лише біля стін, щоб не зменшувати його вміщуваність, бо для міст це доволі актуальна проблема, особливо під час великих святкових богослужінь, – йдеться на сторінці ПЦУ у Facebook. 

«Молитва – це наше спілкування з Богом, і воно насамперед має бути щирим. Найважливіше в молитві – не стояння чи сидіння, а наше відкрите серце, сповнене віри і любові до свого Творця», – зазначили в ПЦУ. 

Тому вірян кличуть до храму на спілкування з Богом так, як їм зручно. Єдине, що під час особливо важливих моментів богослужіння (читання Євангелія або Євхаристійного канону як центральної частини Божественної літургії) варто стояти. Адже це ознака великої пошани.

«Ми стоїмо під час виконання національного гімну, а також, коли співаємо многоліття. Тож, під час особливо урочистих моментів літургії вшановуймо нашого Господа і Творця стоячи», – зазначили в Провославній церкві України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів