Поділитись:

Заквітчано та людно: літня екскурсія Луцьким зоопарком (фото)

Четвер, 20 червня 2019, 14:00

Луцький зоопарк вже можна вважати візитівкою міста. Тут часто відбуваються цікаві заходи для дітей та дорослих, з’являться нові мешканці, а також тут все змінюється та покращується.

«Конкурент» також вирішив навідатися у Луцький зоопарк, подивитися на його мешканців та зробити кілька фото із смішними тваринками.

Вартість вхідного квитка нині становить 60 гривень для дорослих, 50 – пільговий (для дітей від 16 років, студентам та пенсіонерам), 40 – дитячий (для дітей від 3 до 16 років). Дітям, що мають зріст до 100 см – вхід безкоштовний.

На території зоопарку особливо у літню пору стають помітними місця, де можна купити щось прохолодне. Опісля цього й можна спокійно оглянути клітки із тваринками.

Першими в око «Конкуренту» впали мавпи-гусари. Одна – сиділа на верхівці клітки, найменша – смакувала їжею, інша – бігала, а найстарша – сиділа непорушно і слідкувала за тим, аби наймешна не впала з гілки. Однак та, все ж, впала.

Опісля цих активностей, клітка із єнотовидними собаками, видалася надто спокійною. Годі вже й говорити про вухатих сов, які лише серйозними поглядами оглядали відвідувачів, які до них підходили.

Радий зустрічі із фотоапаратом виявився ему.

«Ці птахи невибагливі, добре розмножуються і неагресивні, порівняно з африканськими страусами», – йшлося в інформаційній табличці на клітці.

Але, дивлячись на цю пташку, здається, що вона взагалі не знає, що таке «агресія».

Окрасою зоопарку можна вважати павича. Ці птахи завжди приковують погляд відвідувачів не залежно від віку.

Павині голуби витончено та граційно сиділи на гілках. І навіть стало дивно, коли на інформтабличці вдалося прочитати рядок: «ця порода відноситься до групи структурних декоративних голубів, які погано літають».

Дорослим лисам і лисенятам цього дня було спекотно й вони солодко спали, висунувши із своєї «відпочивальні» лише мордочки. Вовки, своєю чергою, також підтримали цей флешмоб і дрімали у своєму помешканні. А верблюд протестував проти спеки не сном, він – заховався від сонця у будиночку.

Маленькі і кумедні сурикати демонстрували, що не бояться спеки, і активно бавилися на своїй території.

Магнобей чорночубий чимось нагадував Грінча (пам’ятаєте такий різдвяний фільм?). Ці тваринки безсоромно бігали по клітці і навіть задом поверталися до відвідувачів. Але цим і веселили гостей Луцького зоопарку.

Пара тигрів були настільки гарними, що хотілося погладити рукою. Однак – це неможливо.

Обійшовши майже увесь зоопарк, де мекають кізоньки, бекають – баранці, хрюкають – різноманітні свинки, кукурікають – півні, в суцільній тиші та гармонії смакувала сіно біла лань.

«Лані – мирні тваринки», – описувалося у інформаційній табличці. І з цим тяжко не погодитися, адже тваринка самостійно підійшла дуже близько до фотокамери.

Варто підкреслити, що на території зоопарку росте чимало квітів, які милують око як відвідувачам, так, певно, і його мешканцям.

«Думали з озелененням зоопарку завершено? Звичайно, ні. Майже 2 000 саджанців петуній та сульфіній буде висаджено на території до вихідних», – написала у себе на Facebook-сторінці директорка Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Тому, лучани й гості міста, не втрачайте можливості гарно провести час та підняти собі настрій у місцевому заквітчаному зоопарку.


Страус

єнот-полоскун

білка руда


орлан-білохвіст

лемур кошачий

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів