Поділитись:

У Луцьку хочуть, щоб благодійні внески у комунальних та навчальних закладах обліковувалися

Четвер, 19 травня 2016, 11:15
У Луцьку хочуть, щоб благодійні внески у комунальних та навчальних закладах обліковувалися

Задля забезпечення прозорості руху благодійних коштів пропонують заборонити збір грошей працівникам комунальних закладів.

Благодійники мають надавати кошти і при цьому вказувати їхнє цільове призначення. Про це розповів депутат Луцькради Борис Смаль 19 травня під час Засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламент.

Борис Смаль наголосив на тому, що благодійна допомога як в навчальних, так і в комунальних закладах є досить дивною і не завжди благодійною у прямому розумінні цього слова.

"У лікарні перед лікуванням внесок у лікарняну касу виглядає дуже дивно. Аніж благодійність людини, коли вона одужала і жертвує кошти із вдячністю. Товари та послуги, як правило, не обліковуються. Були випадки, коли неправильно було обліковане міні-футбольне поле, яке вартує мільйони", - сказав Борис Смаль.

Він навів приклад і з чергового дня депутата, коли вони виявили, що у дитячій спортшколі ніто не відповів на запитання: "Як обліковується ремонт у цьому закладі?". Щоб уникнути непрозорого руху благодійних коштів у комунальних та освітніх закладах, він пропонує обліковувати ці кошти. Щоб вони були у безготівковому вигляді, а благодійник має вказувати цільове призначення цих коштів, на що саме чи на який вид ремонтних робіт він їх дає.

Депутати підтримали проект рішення.

Надрукувати
мітки:
коментарів