Федір Добронравов зі «Сватів» зник із «чорного списку» небезпечних осіб

П'ятниця, 14 червня 2019, 18:46

Російського актора серіалу «Свати» Федора Добронравова забрали із переліку осіб, що загрожують національній безпеці України.

Оновлений список опублікували на сайті Міністерства культури України.

Як пише Українська правда, у Міністерстві культури пояснили, що актор виведений відповідно до рішення суду, яким Добронравову скасували заборону на в'їзд в Україну і дозволили знову ретрансляцію фільмів з його участю.

«У цьому конкретному випадку ми отримали ухвалу суду, яка набула чинності, і ми, виконуючи закон і рішення суду, скасували наказ про включення Добронравова в список осіб, що загрожують національній безпеці України», – зазначила речниця Мінкульту Юлія Даценко.

«З 2014 року, коли почалася російська агресія щодо України, було випрацювано чіткі механізми, за якими ми діємо. Ми отримуємо лист від СБУ і вносимо в цей список. Ми не обговорюємо рішення СБУ: це їхня компетенція і їхнє повноваження. У зворотньому випадку – процедура та сама», – зазначила вона також.

Загалом в цьому списку зараз 147 прізвищ діячів культури. Цікаво, що в ньому присутній, наприклад, Йосип Кобзон, який помер у серпні 2018 року. На уточнювальне запитання УП в Мінкульті пояснили, що в цьому випадку, очевидно, процедура (включення/виключення) повинна бути така ж, і пообіцяли уточнити це питання у юристів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каналу «1+1» можуть заборонити показувати серіал «Свати»